07:38 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1217)
0 0 0
Βρείτε μας

«Η Κίνα έχει πολύ περισσότερους θανάτους από τη νόσο COVID-19 σε σχέση με τις ΗΠΑ» υποστήριξε, την Παρασκευή (04/09, τοπική ώρα), ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στον κορονοϊό.

Στο θέμα της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε, την Παρασκευή (04/09, τοπική ώρα), ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και υποστήριξε πως η Κίνα έχει «πολύ περισσότερους» θανάτους από τη νόσο COVID-19 σε σχέση με τη χώρα του. 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο κ. Τραμπ είπε:

«Κατά τη γνώμη μου, η Κίνα είχε πολύ περισσότερους θανάτους από εμάς. Είναι απλώς η γνώμη μου, αλλά δεν αναφέρουν τους θανάτους τους ή δεν τους αναφέρουν με ακρίβεια. Υπάρχουν άλλες χώρες, στις οποίες ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ υψηλότερος από τις ΗΠΑ».

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Αμερικανού Προέδρου ήρθε έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με ένα μοντέλο πρόβλεψης από το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (IHME), στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, το οποίο εκτιμά ότι ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας του κορονοϊού θα έχει υπερβεί τους 410.000 έως την Πρωτοχρονιά του 2021.

Πάντως, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από το Worldometer, σχεδόν 6,4 εκατομμύρια περιπτώσεις της νόσου COVID-19 έχουν επιβεβαιωθεί στις ΗΠΑ και έχουν πεθάνει περισσότεροι από 191.000 άνθρωποι.

Όσον αφορά στην Κίνα, έχουν καταγραφεί περίπου 85.000 επιβεβαιωμένες μολύνσεις της νόσου COVID-19 και εξαιτίας αυτής έχουν πεθάνει περισσότεροι από 4.600 άνθρωποι.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1217)
Tags:
θάνατοι, κορονοϊός, πανδημία, Ντόναλντ Τραμπ, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK