21:41 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν, την Παρασκευή (04/09, τοπική ώρα), σε Ρώσο υπήκοο για συνωμοσία περί εισαγωγής κακόβουλου λογισμικού σε δίκτυο υπολογιστών αμερικανικής εταιρείας.

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο, στην Περιφέρεια της Νεβάδας, την Παρασκευή (04/09, τοπική ώρα), απήγγειλε κατηγορίες σ' έναν Ρώσο υπήκοο για συνωμοσία περί εισαγωγής κακόβουλου λογισμικού σε δίκτυο αμερικανικής εταιρείας. 

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο 27χρονος Εγκόρ Ιγκόρεβιτς Κριούτσκοφ προσπάθησε να προσλάβει έναν υπάλληλο μιας εταιρείας που βρίσκεται στη Νεβάδα για να εισαγάγει κακόβουλο λογισμικό στο δίκτυο υπολογιστών της.

Ο κ. Κριούτσκοφ πιστεύεται ότι συνωμότησε με τους συνεργάτες του από τις 16 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου.

Το κακόβουλο λογισμικό θα επέτρεπε στον κ. Κριούτσκοφ και τους συνεργάτες του να έχουν πρόσβαση στο σύστημα του υπολογιστή και να εξαγάγουν δεδομένα από το δίκτυο, με στόχο να τα δημοσιοποιήσουν εκτός και αν η εταιρεία κατέβαλε τα χρήματα που απαιτούνταν.

Ο κ. Κριούτσκοφ εισήλθε στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ρωσικό διαβατήριο και τουριστική βίζα, και συναντήθηκε με τον υπάλληλο της επιχείρησης πολλές φορές για να συζητήσει σχετικά με τη συνωμοσία και είπε ότι θα του έδινε (σ.σ. του υπαλλήλου) το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων μετά την εισαγωγή του κακόβουλου λογισμικού στο δίκτυο υπολογιστών της εταιρείας.

Tags:
χάκερ, δικαστήριο, κατηγορητήριο, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK