19:49 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός Πρόεδρος προτάθηκε από Νορβηγό βουλευτή για την ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2021, όπως μετέδωσε το Fox News, ενώ την πρόταση έκανε ο Νορβηγός βουλευτής Κρίστιαν Τίμπρινγκ-Γκέντε για τη διαμεσολάβηση προκειμένου να επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Για την αξία του, πιστεύω ότι έχει κάνει περισσότερα προσπαθώντας να φέρει την ειρήνη μεταξύ κρατών σε σχέση με τους  άλλους υποψήφιους για το Νόμπελ Ειρήνης» ανέφερε ο βουλευτής στο Fox News.

Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή που εστάλη στην επιτροπή για τα βραβεία Νόμπελ, η συμφωνία για την οποία υπήρξε διαμεσολάβηση από την κυβέρνηση Τραμπ «άλλαξε το παιχνίδι και θα μετατρέψει τη Μέση Ανατολή σε περιοχή συνεργασίας και ευημερίας» αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Ο βουλευτής της Νορβηγίας αναφέρεται και στην απόφαση απόσυρσης στρατιωτών από τη Μέση Ανατολή:

«Ο Τραμπ έσπασε το 39 ετών σερί Αμερικανών Προέδρων που είτε ξεκινούσαν έναν πόλεμο είτε ενέπλεκαν τις ΗΠΑ σε κάποια ένοπλη συμπλοκή» έγραψε.

Tags:
Νόμπελ Ειρήνης, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK