22:30 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1218)
0 01
Βρείτε μας

Δεν δίστασε να παραδεχθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, την Τετάρτη (09/09), ότι «ίσως» παραπλάνησε το κοινό σχετικά με τη σοβαρότητα του κορονοϊού.

Στη δημοσιότητα ήρθαν, την Τετάρτη (09/09), αποσπάσματα του επικείμενου βιβλίου του δημοσιογράφου, Μπομπ Γούντγουορντ, με δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και με βάση αυτά φαίνεται πως ο ένοικος του Λευκού Οίκου γνώριζε για τον κίνδυνο της νόσου COVID-19 πολύ πριν γίνει γνωστός στο κοινό. 

Μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ο Τραμπ ανακοίνωσε νέες προσθήκες στον κατάλογο πιθανών υποψηφίων του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν είχε πράγματι παραπλανήσει το κοινό, όπως ισχυρίζεται το βιβλίο του Γούντγουορντ με τίτλο «Rage».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο το εξής:

«Για να ελαχιστοποιήσω τον πανικό ενδεχομένως, ναι. Δεν θέλω να δημιουργώ πανικό. Σίγουρα δεν θα οδηγήσω αυτή τη χώρα ή τον κόσμο στην παράνοια. Έπρεπε να δείξουμε ηρεμία. Το τελευταίο πράγμα που μπορούμε να δείξουμε είναι ο πανικός ή ο ενθουσιασμός ή ο φόβος. Έπρεπε να φροντίσουμε την κατάσταση».

Ο Τραμπ είπε ότι ήταν «πολύ ανοιχτός» σχετικά με τις πληροφορίες που είχε, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Γούντγουορντ, αν και σημείωσε ότι θεωρεί το βιβλίο του δημοσιογράφου «απλώς μια άλλη πολιτική επιτυχία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου, ο Τραμπ είπε πως «δεν πίστευε πραγματικά ότι η νόσος COVID-19 θα φτάσει σε αυτό το σημείο».

Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Ξαφνικά, ο κόσμος μολύνθηκε, ολόκληρος ο κόσμος μολύνθηκε, όλοι προσπαθούσαν να ψάξουν πού να αγοράσουν μάσκες και όλα τα άλλα πράγματα».

Από τότε που άρχισε η πανδημία της νόσου COVID-19, περισσότεροι από 6,3 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν μολυνθεί και περίπου 190.000 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τους «New York Times».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1218)
Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, κορονοϊός, πανδημία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK