21:22 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απέκλεισε, την Πέμπτη (10/09, τοπική ώρα), ο Ντόναλντ Τραμπ το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας εξαγοράς του κινεζικού TikTok από αμερικανική εταιρεία για τις ΗΠΑ, η οποία εκπνέει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Πέμπτη (10/09, τοπική ώρα), ότι δεν θα υπάρξει παράταση στην προθεσμία της 15ης Σεπτεμβρίου που αφορά στην εξαγορά του κινεζικού TikTok από αμερικανική εταιρεία. 

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ δήλωσε από τη βάση Άντριους, στο Μέριλαντ, το εξής:

«Είτε θα κλείσουμε το TikTok σε αυτήν τη χώρα για λόγους ασφαλείας ή θα πουληθεί. Δεν παρατείνω τις προθεσμίες, όχι. Είναι στις 15 Σεπτεμβρίου. Δεν θα υπάρξει παράταση της προθεσμίας του TikTok».

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ διέταξε τη μητρική εταιρεία του TikTok, την ByteDance που εδρεύει στο Πεκίνο, να πουλήσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, ισχυριζόμενος πως αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ακόμα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, υποστήριξε ότι εφαρμογές όπως το TikTok και το WeChat «τροφοδοτούν δεδομένα απευθείας στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα».

Η ByteDance έχει καταθέσει αρκετές αγωγές κατά της εκτελεστικής εντολής του Τραμπ και η κινεζική κυβέρνηση αρνήθηκε ότι έχει πρόσβαση ή ελέγχει δεδομένα σε εφαρμογές όπως είναι το TikTok.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει, επίσης, σε «μαύρη λίστα» πολλές κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Huawei και ZTE, απαγορεύοντάς τους να πωλούν τα προϊόντα τους στις ΗΠΑ, εκτός αν αγοραστές έχουν ειδική άδεια, για τους ίδιους ακριβώς λόγους με το TikTok.

Tags:
εξαγορά, Κίνα, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, TikTok
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK