13:05 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε, την Πέμπτη (10/09, τοπική ώρα), ότι βρίσκεται σε συντονισμό με την ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε. για βοήθεια μετά την καταστροφή της δομής στη Μόρια.

Οι ΗΠΑ συντονίζονται με την Αθήνα και την Ε.Ε. για την αξιολόγηση των αναγκών μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο νησί της Λέσβου, ανέφερε σε δήλωσή της, την Πέμπτη (10/09, τοπική ώρα), η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτάγκους. 

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση της Ορτάγκους τονίζεται το εξής:

«Λυπούμαστε βαθύτατα για τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στο ελληνικό νησί της Λέσβου, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω εκτόπιση χιλιάδων προσφύγων και αιτούντων άσυλο. Οι ΗΠΑ είναι σε συντονισμό με την Κυβέρνηση της Ελλάδας, την Ε.Ε. και τους ανθρωπιστικούς μας εταίρους για την αξιολόγηση των αναγκών και συνεχίζουμε να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης κρίσιμης βοήθειας όπως τροφή, νερό, στέγη και προστασία σε ευάλωτους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι, την Τετάρτη (09/09), μια τεράστια πυρκαγιά κατέστρεψε την εγκατάσταση στη Μόρια, αφήνοντας σχεδόν 13.000 μετανάστες χωρίς στέγη.

Μάλιστα, η πυρκαγιά ξέσπασε ύστερα από το ότι 35 διαμένοντες στον καταυλισμό είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Μετά την καταστροφή της δομής στη Μόρια, η Ε.Ε. και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχουν ήδη ανακοινώσει την ετοιμότητά τους να παράσχουν στην Ελλάδα την απαραίτητη υποστήριξη και να βοηθήσουν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Επιπλέον, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, τόνισε ότι τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της μετεγκατάστασης προσφύγων σε ολόκληρη την επικράτεια του οργανισμού.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
μετανάστες, πρόσφυγες, φωτιά, πυρκαγιά, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια, Στέιτ Ντιπάρτμεντ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK