20:41 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (309)
0 02
Βρείτε μας

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι θα υπάρξει ένα εγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η χώρα του «είναι πολύ κοντά στο εμβόλιο» κατά του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να είναι έτοιμο εντός των επόμενων εβδομάδων.

«Αν θέλετε να ξέρετε την αλήθεια, για την προηγούμενη κυβέρνηση θα απαιτούνταν ίσως χρόνια για την ύπαρξη ενός εμβολίου, εξαιτίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) και όλων των εγκρίσεων. Βρισκόμαστε μεταξύ βδομάδων για να το έχουμε. Ξέρετε, μπορεί να είναι τρεις ή τέσσερις βδομάδες» ανέφερε ο Τραμπ στο ABC News στη Φιλαδέλφεια.

Ενώ ο Πρόεδρος Τραμπ έχει υπονοήσει ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο πριν από την ημέρα των εκλογών, ο Διευθυντής Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, Φράνσις Κόλινς, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι αδύνατο να προβλεφθεί εάν οι ΗΠΑ θα το έχουν μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτό θα προκύψει στο τέλος του 2020.

Οι Δημοκρατικοί εξέφρασαν ανησυχίες ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναγκάστηκε να επιταχύνει την ανάπτυξη του εμβολίου, γεγονός το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να υπονομεύσει την αποτελεσματικότητά του.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος, Στίβεν Χανχ ισχυρίστηκε ότι η FDA θα προσφέρει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο και δεν θα πιεστεί υπό οποιαδήποτε επιρροή εκτός της επιστήμης.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (309)
Tags:
ΗΠΑ, εμβόλιο, κορονοϊός, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK