03:12 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί δύο Ιρανούς για «συντονισμένη εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων» σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Για κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή κατηγορεί δύο Ιρανούς πολίτες το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ο 30χρονος Μεχντί Φαρχαντί και ο 34χρονος Χουμάν Χεϊνταριάν κατηγορούνται για κυβερνοεπιθέσεις και για απάτες, καθώς φέρονται να στοχοποίησαν και να επιτέθηκαν σε υπολογιστές στο Νιού Τζέρσεϊ και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Το FBI εξέδωσε ένταλμα σύλληψής τους για «συνωμοσία για διάπραξη απάτης και σχετικής δραστηριότητας σε σχέση με υπολογιστές και συσκευές πρόσβασης, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προστατευμένους υπολογιστές, μη εξουσιοδοτημένη ζημιά σε προστατευμένους υπολογιστές, συνωμοσία για απάτη στις τηλεπικοινωνίες και πέντε κατηγορίες κλοπής ταυτότητας».

Οι αμερικανικές Αρχές πιστεύουν ότι ο Φαρχαντί και ο Χεϊνταριάν «έκλεψαν εκατοντάδες terabytes δεδομένων, που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, εμπιστευτικές επικοινωνίες σχετικά με την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική και δεδομένα για τα πυρηνικά και την αεροπορία.

Επίσης, τα δεδομένα που υποκλάπησαν αφορούσαν ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιθέσεις των δύο κατηγορούμενων πραγματοποιήθηκαν με πολιτικά κίνητρα ή εντολή του Ιράν, καθώς απέσπασαν πληροφορίες για αντιφρονούντες, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ηγέτες της αντιπολίτευσης» αναφέρεται στο κατηγορητήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, οι δύο Ιρανοί, υπέκλεψαν πληροφορίες, μέσω της μαύρης αγοράς, για «ιδιωτικό οικονομικό όφελος».

Σύμφωνα με τις Αμερικανικές Αρχές ο Φαρχαντί και ο Χεϊνταριάν βρίσκονταν πίσω από κυβερνοεπιθέσεις όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή (Ισραήλ και Σαουδική Αραβία).

Tags:
χάκερ, ΗΠΑ, Ιράν, κυβερνοεπιθέσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK