19:26 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Ανέτοιμος να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία εξαγοράς του TikTok από αμερικανική εταιρεία αν πρώτα δεν τη δει, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη (16/09, τοπική ώρα).

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως δεν είναι έτοιμος να εγκρίνει κάποια συμφωνία εξαγοράς του TikTok από αμερικανική εταιρεία τουλάχιστον έως ότου δει τη σχετική προσφορά. 

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε την Τετάρτη (16/09, τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο, ανέφερε:

«Όχι, δεν είμαι έτοιμος να υπογράψω κάτι, πρέπει να δω τη συμφωνία».

Ακόμα, είπε ότι, την Πέμπτη (17/09), θα παρουσιαστεί έκθεση σχετική με την πορεία εξαγοράς του TikTok.

Μέχρι στιγμής και μετά την απόρριψη της προσφοράς της Microsoft από την κινεζική ByteDance που κατέχει το TikTok, η Oracle φαντάζει ως ο δυνητικός κύριος αγοραστής των αμερικανικών δραστηριοτήτων της εταιρείας σε σχέση με τη συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ διέταξε τη μητρική εταιρεία του TikTok, την ByteDance που εδρεύει στο Πεκίνο, να πουλήσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, ισχυριζόμενος πως αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ακόμα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, υποστήριξε ότι εφαρμογές όπως το TikTok και το WeChat «τροφοδοτούν δεδομένα απευθείας στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα».

Η ByteDance έχει καταθέσει αρκετές αγωγές κατά της εκτελεστικής εντολής του Τραμπ και η κινεζική κυβέρνηση αρνήθηκε ότι έχει πρόσβαση ή ελέγχει δεδομένα σε εφαρμογές όπως είναι το TikTok.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει, επίσης, σε «μαύρη λίστα» πολλές κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Huawei και ZTE, απαγορεύοντάς τους να πωλούν τα προϊόντα τους στις ΗΠΑ, εκτός αν αγοραστές έχουν ειδική άδεια, για τους ίδιους ακριβώς λόγους με το TikTok.

Tags:
εξαγορά, συμφωνία, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, TikTok
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK