06:00 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε πόλεμο εναντίον της πολύ δημοφιλούς εφαρμογής TikTok, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με πιθανές παραβιάσεις της ασφάλειας των χρηστών της.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαγορεύσουν στους πολίτες τους να κατεβάζουν την κινεζική εφαρμογή TikTok, καθώς και το WeChat, από τις 20 Σεπτεμβρίου. Οι νέοι κανόνες δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ την Παρασκευή.

Μετά τις προηγούμενες εκτελεστικές εντολές του Ντόναλντ Τραμπ, «το Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα απαγορεύσεις συναλλαγών που σχετίζονται με εφαρμογές για κινητές συσκευές WeChat και TikTok για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών» αναφέρει το δελτίο τύπου.

«Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει επιδείξει τα μέσα και τα κίνητρα για να χρησιμοποιήσει αυτές τις εφαρμογές για να απειλήσει την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική και την οικονομία των ΗΠΑ» ανέφερε το Υπουργείο, υποστηρίζοντας ότι οι νέες απαγορεύσεις θα παρέχουν μεγαλύτερη προστασία στους Αμερικανούς χρήστες «εξαλείφοντας την πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές και μειώνοντας σημαντικά τη λειτουργικότητά τους».

Το Reuters ανέφερε νωρίτερα, επικαλούμενο τρεις αξιωματούχους που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι, ότι η Ουάσινγκτον θα διατάξει την Apple, την Google και άλλες εταιρείες να καταργήσουν αυτές τις εφαρμογές από τις πλατφόρμες τους. Ωστόσο, λέγεται ότι οι εταιρείες δεν εμποδίζονται από το να προσφέρουν το TikTok ή το WeChat σε χρήστες αλλού μέσω του Google Play της Alphabet Inc. και του App Store της Apple Inc.

Παρ' όλα αυτά, δεν θα μπορούν να κάνουν update στις εφαρμογές αυτές.

Εκτιμάται ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε ακόμη να ανακαλέσει την απαγόρευση πριν τεθεί σε ισχύ.

Tags:
Κίνα, Ντόναλντ Τραμπ, εφαρμογή, απαγόρευση, ΗΠΑ, TikTok
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK