09:11 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (94)
0 0 0
Βρείτε μας

To ενδεχόμενο να υπογράψει διάταγμα έτσι ώστε ο Τζο Μπάιντεν να μην είναι υποψήφιος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές δεν απέκλεισε, το Σάββατο (19/09), ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βόρεια Καρολίνα.

Το κλίμα ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών είναι τεταμένο και έτσι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπογράψει διάταγμα που θα σταματά τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών, από το να είναι υποψήφιος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τραμπ δήλωσε, το Σάββατο (19/09), στο πλαίσιο προεκλογικής ομιλίας του στο Φάγετβιλ, στη Βόρεια Καρολίνα, το εξής:

«Μπορούμε να αστειευτούμε, να παίξουμε παιχνίδια, να διασκεδάσουμε. Δεν μπορείτε να έχετε αυτόν τον τύπο ως Πρόεδρό σας. […] Ίσως να υπογράψω μια εκτελεστική εντολή ότι δεν μπορείτε να τον έχετε ως Πρόεδρό σας».

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει τον αντίπαλό του ως «τον πιο ανόητο απ' όλους τους υποψήφιους» και ως «τον χειρότερο στην ιστορία των υποψήφιων για την Προεδρία».

Έπειτα, ο κ. Τραμπ ανέφερε πως ίσως ο κ. Μπάιντεν λαμβάνει φάρμακα για να ενισχύσει την πνευματική κατάστασή του πριν από τις προεκλογικές ομιλίες του. 

Άλλωστε, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει την πνευματική κατάσταση του κ. Μπάιντεν, αποκαλώντας τον ακόμα και ως «ανιαρό Τζο», τη στιγμή που ο υποψήφιος των Δημοκρατικών υποπίπτει σε γλωσσικά σφάλματα.

Ως εκ τούτου, ο γιατρός του κ. Μπάιντεν δημοσιοποίησε, τον περασμένο Ιούλιο, την ιατρική αξιολόγηση του υποψήφιου των Δημοκρατικών και στην οποία ο πολιτικός χαρακτηρίζεται ως «υγιής, γεμάτος ενέργεια 77χρονος άνδρας».

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (94)
Tags:
προεδρικές εκλογές, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές, διάταγμα, Τζο Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK