12:50 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Νικολάς Μαδούρο και του ιρανικού Υπουργείου Άμυνας γνωστοποίησε ο Μάικ Πομπέο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ανακοίνωσε νέες κυρώσεις στο Υπουργείο Άμυνας του Ιράν και σε άλλους αξιωματούχους της Τεχεράνης που εμπλέκονται στα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της χώρας.

Mάλιστα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν συγκεκριμένες κυρώσεις σε δύο άτομα που ισχυρίστηκαν ότι διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στις επιχειρήσεις εμπλουτισμού ουρανίου στο Ιράν.

«Σήμερα, θα αναλάβω την πρώτη δράση βάσει αυτής της νέας εκτελεστικής εντολής, τιμωρώντας το Ιρανικό Υπουργείο Άμυνας και Εφοδιαστικής Ένοπλων Δυνάμεων, καθώς και τον Οργανισμό Βιομηχανιών Άμυνας του Ιράν και τον διευθυντή του» σημείωσε.

Ξεχωριστά, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις επιβλήθηκαν και εναντίον του Προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο για τις ενισχυμένες σχέσεις του με την Τεχεράνη.

«Ανακοινώνουμε επίσης και στον προηγούμενο Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Για σχεδόν δύο χρόνια διεφθαρμένοι αξιωματούχοι στην Τεχεράνη συνεργάστηκαν με το παράνομο καθεστώς στη Βενεζουέλα για να καταργήσουν το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ» δήλωσε ο Πομπέο.

Tags:
Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο, κυρώσεις κατά Ιράν, κυρώσεις, Μάικ Πομπέο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK