11:06 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έντονη αντίδραση του Πεκίνου για την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, όπου κατηγόρησε την κινεζική κυβέρνηση για τη διασπορά του κορονοϊού.

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών για τις νέες κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του Πεκίνου ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τον κορονοϊό, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Δυστυχώς, η αμερικανική πλευρά χρησιμοποίησε το βήμα των Ηνωμένων Εθνών για την κατασκευή φημών και αβάσιμων κατηγοριών και για να συκοφαντήσει την Κίνα χωρίς αποδείξεις, με πολιτικά κίνητρα» τονίζει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τραμπ κατηγόρησε για μια ακόμα φορά την κινεζική κυβέρνηση για την παγκόσμια διασπορά του κορονοϊού. Κατηγόρησε το Πεκίνο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος, όπως είπε, «πρακτικά ελέγχεται από την Κίνα», ότι ανακοίνωσαν ψευδώς ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο και μετάδοσης από ασυμπτωματικούς φορείς.

Κάλεσε επίσης τον ΟΗΕ να ζητήσει από την Κίνα να λογοδοτήσει.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ισχυρίστηκε ξανά ότι το Πεκίνο απέκρυψε πληροφορίες για την πανδημία, υποστηρίζοντας ότι «η Κίνα είχε πολύ περισσότερους θανάτους από τις ΗΠΑ», κάτι που οι κινεζικές Αρχές αρνούνται.

Tags:
Πεκίνο, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, Κίνα, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK