03:34 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (94)
0 0 0
Βρείτε μας

Τη δική του πρόταση διατύπωσε, την Πέμπτη (24/09, τοπική ώρα), ο Μπέρνι Σάντερς για τη διασφάλιση της εκλογικής διαδικασίας, κάνοντας λόγο για μη κομματική επιτροπή που θα επιτηρήσει τη διαδικασία.

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς πρότεινε τη δημιουργία μη κομματικής επιτροπής για την επιτήρηση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Νοεμβρίου, και κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ πως προτίθεται να υπονομεύσει την αμερικανική δημοκρατία για να παραμείνει στην εξουσία. 

Συγκεκριμένα, ο Σάντερς μίλησε, την Πέμπτη (24/09, τοπική ώρα), στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον και ζήτησε τη δημιουργία μη κομματικής επιτροπής για την επιτήρηση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Μάλιστα, ο Σάντερς είπε:

«Σήμερα καλώ κάθε εκλεγμένο αξιωματούχο στην Αμερική, είτε πρόκειται για Ρεπουμπλικάνους, Δημοκρατικούς είτε ανεξάρτητους, να αντιταχθεί σθεναρά στην καταστολή των ψηφοφόρων και στον εκφοβισμό των ψηφοφόρων, να μεριμνήσει για την καταμέτρηση κάθε ψήφου και ότι κανείς δεν θα κηρυχθεί ως νικητής έως ότου μετρηθούν αυτές οι ψήφοι. Σήμερα υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, έχουμε έναν Πρόεδρο που σέβεται ελάχιστα το Σύνταγμά μας ή το κράτος δικαίου. Σήμερα, αυτή η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας -το θεμέλιο της αμερικανικής δημοκρατίας-, απειλείται όσο ποτέ άλλοτε».

Τι προκρίνει ο Σάντερς ως λύση

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή, η μαζική προσέλευση, μια ευρεία νίκη του Μπάιντεν και ο υπολογισμός των επιστολικών ψήφων πριν από την ημέρα των εκλογών θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι λαμβάνονται υπόψη οι δημοκρατικοί κανόνες.

Ο Σάντερς προέτρεψε τα μέσα ενημέρωσης να «προετοιμάσουν τον αμερικανικό λαό να καταλάβει» ότι «δεν υπάρχει πλέον μία ημέρα εκλογών και ότι είναι πολύ πιθανό να μη γνωρίζουμε τα αποτελέσματα στις 3 Νοεμβρίου».

Ο Τραμπ επικρίνει τις επιστολικές ψήφους

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ, την Τετάρτη (24/09), δεν εγγυήθηκε την ομαλή μετάβαση της εξουσίας σε περίπτωση ήττας του λόγω της «καταστροφής» που θα δημιουργήσουν οι επιστολικές ψήφοι και χαρακτήρισε την κατάσταση «εκτός ελέγχου».

«Θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί» είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Οι Δημοκρατικοί έχουν απορρίψει γενικά τις ανησυχίες του Τραμπ, ωστόσο, πρόσφατες αναλύσεις τόσο των συντηρητικών όσο και των φιλελεύθερων μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και των think tanks έχουν δείξει ότι οι επιστολικές ψήφοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξαπάτηση στις επικείμενες εκλογές, καθώς -μεταξύ άλλων- δεν εποπτεύονται ενεργά από εκλογικούς αξιωματούχους.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (94)
Tags:
προεδρικές εκλογές, αμερικανικές εκλογές, αμερικανικές εκλογές 2020, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Μπέρνι Σάντερς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK