22:10 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το σχέδιό του για την υγειονομική περίθαλψη, που χαρακτηρίστηκε ως «ιστορικό», υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη (24/09, τοπική ώρα).

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε την Πέμπτη (24/09, τοπική ώρα) αυτό που χαρακτηρίστηκε ως «ιστορική εκτελεστική εντολή» που σκιαγραφεί το σχέδιο υγειονομικής περίθαλψης της κυβέρνησής του. 

Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια αποκάλυψης του σχεδίου του, είπε:

«Έχουμε γίνει πραγματικά κόμμα υγειονομικής περίθαλψης -το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. [...] Το νέο ψέμα των Δημοκρατικών είναι ότι θα καλύψουν προϋπάρχουσες συνθήκες- αλλά στην πραγματικότητα, η σοσιαλιστική τους ανάληψη, η οικονομική διακοπή και η κάλυψη των παράνομων μεταναστών θα οδηγήσουν στην κατάρρευση την οικονομία μας και θα κάνουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης εντελώς αφερέγγυο».

Ο νόμος για την προσιτή φροντίδα, επίσης γνωστός ως Obamacare, περιλαμβάνει ήδη διατάξεις για την προστασία ατόμων με προϋπάρχουσες καταστάσεις, υπαγορεύοντας ότι τα προγράμματα ασφάλισης υγείας δεν μπορούν να αρνηθούν την κάλυψη κανενός λόγω μιας τέτοιας κατάστασης.

Το σχέδιο του Τραμπ προβλέπει την έγκριση της νομοθεσίας από το Κογκρέσο ώστε να αποτρέψει την έκπληξη στις τιμολογήσεις έως την 1η Ιανουαρίου.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε το εξής:

«Σύμφωνα με το σχέδιό μας, θα έχετε την ελευθερία να αγοράζετε την επιλογή που είναι κατάλληλη για την οικογένειά σας. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν νέες προσιτές επιλογές που κοστίζουν έως και 60% λιγότερο από το Obamacare. Προσφέρουμε, επίσης, υγειονομικά σχέδια που επιτρέπουν στις μικρές επιχειρήσεις να είναι μαζί και προσφέρουν πιο προσιτές πολιτικές στους υπαλλήλους τους».

​Το σχέδιο του Τραμπ θα παρέχει, επίσης, στους δικαιούχους κουπόνι 200 δολαρίων, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να πληρώσουν για συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ο Τραμπ αποκάλυψε το σχέδιο υγειονομικής περίθαλψης, καθώς ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την Προεδρία, Τζο Μπάιντεν, υποστήριξε ότι η υγειονομική περίθαλψη αποτελεί κομβικό σημείο της προεκλογικής εκστρατείας, ειδικά μετά τον θάνατο της δικαστικής αρχής του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ρουθ Μπάντερ Γκίνσμπουργκ.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, υγεία, σχέδιο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK