21:48 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (177)
0 01
Βρείτε μας

Τόσο στις συμπλοκές στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ όσο και στην εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεών του αναφέρθηκε, την Κυριακή (27/09, τοπική ώρα), ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στον Λευκό Οίκο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε πως θα γίνουν προσπάθειες ώστε να σταματήσει η βία στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που ξέσπασε την Κυριακή (27/09) ανάμεσα στην Αρμενία και στο Αζερμπαϊτζάν. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, την Κυριακή (27/09, τοπική ώρα), στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δήλωσε:

«Το παρακολουθούμε στενά. Έχουμε καλές σχέσεις σε αυτήν την περιοχή. Ας δούμε αν μπορούμε να τη σταματήσουμε αυτή (σ.σ. την επιδείνωση)».

Υπενθυμίζεται ότι, την Κυριακή (27/09), ξέσπασε ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και, συγκεκριμένα, στη γραμμή επαφής μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει την εμπλοκή της Τουρκίας στην κλιμάκωση, λέγοντας ότι θα οδηγήσει σε μια μη αναστρέψιμη επιδείνωση της κατάστασης και θα κάνει τη σύγκρουση να επεκταθεί.

Το Αζερμπαϊτζάν άρχισε αυτό που χαρακτηρίζει ως «αντεπίθεση», ενώ οι αρχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατηγόρησαν το Μπακού για πυροβολισμούς εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών στην πρωτεύουσα της περιοχής, το Στεπανακέρτ.

Η Αρμενία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ κήρυξαν στρατιωτικό νόμο και γενική επιστράτευση, ενώ το Αζερμπαϊτζάν μόνο στρατιωτικό νόμο και αυτόν μερικώς.

Πολλές χώρες και διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων του ΟΗΕ, κάλεσαν τα εμπλεκόμενα μέρη να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες και να επιστρέψουν σε έναν διάλογο που διευκολύνεται από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) χωρίς προϋποθέσεις.

«Fake news το δημοσίευμα για τη φορολογική κατάστασή μου»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής Τύπου, ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτήρισε ως «fake news» («ψευδή είδηση») το δημοσίευμα των «New York Times», σύμφωνα με το οποίο δεν είχε καταβάλει φόρους τα 11 από τα τελευταία 18 χρόνια.

Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι ο Τραμπ πλήρωσε μόλις 750 δολάρια το 2016 και άλλα τόσα το 2017, δηλαδή ενόσω βρίσκεται στον Λευκό Οίκο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε την Κυριακή (27/09, τοπική ώρα):

«Αυτή είναι ψευδής είδηση. Πραγματικά πλήρωσα φόρο και θα το δείτε μόλις δημοσιοποιηθούν οι φορολογικές δηλώσεις μου, είναι υπό έλεγχο. Δεν αρέσω στη φορολογική υπηρεσία των ΗΠΑ. [...] Περάσαμε τις ίδιες ιστορίες, θα μπορούσατε να μου κάνετε τις ίδιες ερωτήσεις πριν από τέσσερα χρόνια. Έπρεπε να είχα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να μιλήσω γι' αυτό».
Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (177)
Tags:
φόροι, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK