02:00 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

«Στοπ» στην εντολή του Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά στη λήψη του TikTok από app stores στις ΗΠΑ έβαλε, την Κυριακή (27/09, τοπική ώρα), Αμερικανός δικαστής και έτσι η εφαρμογή της κινεζικής ByteDance παραμένει διαθέσιμη.

Ο Αμερικανός δικαστής, Καρλ Τζ. Νίκολς, ανέστειλε προσωρινά, την Κυριακή (27/09, τοπική ώρα), την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για την απαγόρευση της λήψης της κινεζικής εφαρμογής του TikTok από τα σχετικά app stores στις ΗΠΑ. 

Η απόφαση του δικαστή ενεργοποίησε την προκαταρκτική εντολή βάσει της οποίας επιτρέπεται στην πλατφόρμα να παραμείνει διαθέσιμη στις ΗΠΑ, κάτι που ζητήθηκε από τη μητρική εταιρεία του TikTok, δηλαδή την ByteDance, μετά την έκδοση του σχετικού διατάγματος από τον Τραμπ.

Μάλιστα, το διάταγμα του Τραμπ θα τίθετο σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (28/09, τοπική ώρα).

​Το TikTok αντιμετωπίζει πιέσεις από την κυβέρνηση Τραμπ, όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον Αύγουστο την πρόθεσή του να απαγορεύσει την εφαρμογή στη χώρα, επικαλούμενος φόβους για «απειλές όσον αφορά στην εθνική ασφάλεια».

Η απαγόρευση για τη λήψη της διαδικτυακής πλατφόρμας από σχετικά app stores αναμενόταν να τεθεί σε ισχύ στις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε για τις 12 Νοεμβρίου, μετά την αποδοχή εκ μέρους της ByteDance να πουλήσει το TikTok σε εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Tags:
δικαστής, απαγόρευση, TikTok, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK