18:22 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου εξάχρονου αγοριού από αμοιβάδα που του έφαγε τον εγκέφαλο και εντοπίστηκε στο σύστημα ύδρευσης.

«Καμπανάκι» έχει σημάνει στις αρχές του Τέξας μετά την απειλή αμοιβάδας στο σύστημα ύδρευσης που εντοπίστηκε σε παραθαλάσσια κομητεία και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο εξάχρονου αγοριού. Η αμοιβάδα του είχε φάει τον εγκέφαλο

Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ προειδοποιεί για καταστροφή στην κομητεία Μπρεζόρια αφότου η Naegleria fowleri, μια μικροσκοπική αμοιβάδα, βρέθηκε στο σύστημα ύδρευσης της πόλης Λέικ Τζάκσον στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή του Χιούστον, μεταδίδει το Reuters.

«Δεν ακούς για τέτοιου είδους πράγματα παρά μόνο όταν σου συμβούν. Δεν πιστεύεις ότι θα είσαι ο 1 στα 72 εκατομμύρια που θα συμβεί σε εσένα», έγραψε σε πρόσφατη ανάρτησή της στο Facebook η Μαρία Καστίλιο, η μητέρα του αγοριού που πέθανε αφότου υπέστη εγκεφαλική λοίμωξη την οποία προκάλεσε η αμοιβάδα.

Ο μονοκύτταρος οργανισμός εντοπίζεται συνήθως σε ζεστό γλυκό νερό και στο έδαφος και μολύνει τους ανθρώπους όταν εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα μέσω της μύτης. Στη συνέχεια, «ταξιδεύει» έως τον εγκέφαλο, όπου προκαλεί μια σπάνια και συχνά θανατηφόρα λοίμωξη, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Παρότι σπάνιες, οι μολύνσεις από τη Naegleria fowleri έχουν ποσοστό θνησιμότητας πάνω από 97%. Σύμφωνα με το CDC, μονάχα τέσσερις άνθρωποι έχουν επιβιώσει από τους 145 που επιβεβαιωμένα μολύνθηκαν στις ΗΠΑ από το 1962 έως το 2018. 

Αξιωματούχοι στο Λέικ Τζάκσον ξεκίνησαν έρευνα για το σύστημα ύδρευσης της περιοχής, αφότου ενημερώθηκαν για την υπόθεση του άτυχου αγοριού στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η οικογένειά του υπέδειξε δύο πιθανές πηγές νερού στο Λέικ Τζάκσον απ’ όπου το παιδί θα μπορούσε να είχε εκτεθεί στην αμοιβάδα, έναν δημοτικό χώρο αναψυχής για παιδιά με νερό και μια μάνικα στο σπίτι του.

Οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο νερό σε αυτές και άλλες τοποθεσίες εντόπισαν τη Naegleria fowleri σε τρία από τα 11 δείγματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της πόλης.

Αξιωματούχοι συστήνουν στους κατοίκους του Λέικ Τζάκσον να βράζουν το νερό της βρύσης προτού το πιούν ή μαγειρέψουν.

Tags:
νεκρός, εγκέφαλος, Τέξας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK