05:00 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (734)
0 0 0
Βρείτε μας

Λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που θα εξετάσει και τη στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν απέφυγε τους υψηλούς τόνους, αναφερόμενος στην Ελλάδα και τους Ελληνοκυπρίους.

Τον διάλογο προκειμένου να αποφευχθεί σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο, πρόταξε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, ωστόσο, χαρακτήρισε «κακομαθημένη» την Ελλάδα και αναποτελεσματικό θεσμό την ΕΕ. 

«Εγκλωβισμένη από τις απαιτήσεις της κακομαθημένης Ελλάδας και των Ελλοκυπρίων, η ΕΕ έχει εξελιχθεί σε αναποτελεσματικό θεσμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι, η Τουρκία δεν έχει εναλλακτική από το να εφαρμόσει τις δικές της πολιτικές μόνη της προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο που όπως είπε «είναι ένας από τους σημαντικότερους αγώνες μας, δεν θέλουμε σύγκρουση, αλλά δεν θέλουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας». 

Όπως μεταδίδει η Sabah, ο Ερντογάν πέταξε το μπαλάκι στην ελληνική πλευρά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Εξαρτάται από την Ελλάδα και τους Ελληνοκυπρίους είτε να χαλαρώσουν την ένταση μέσω του διαλόγου είτε να τροφοδοτήσουν τη σύγκρουση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι η απάντηση «στην προσπάθεια να μας εξαφανίσουν από τη Μεσόγειο».

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (734)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, ελληνοτουρκικά, Ανατολική Μεσόγειος, Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK