22:04 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (126)
0 0 0
Βρείτε μας

Απέφυγε να απαντήσει ο Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την Πέμπτη (01/10, τοπική ώρα), για το ποιον θεωρούν οι ΗΠΑ ως Πρόεδρο της Λευκορωσίας.

Δεν έδωσε σαφή απάντηση ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις εξελίξεις στη Λευκορωσία και για το ποιο πρόσωπο αναγνωρίζουν ως Πρόεδρο της ευρωπαϊκής χώρας οι ΗΠΑ. 

Σε συνέντευξή του στο Fox News, την Πέμπτη (01/10, τοπική ώρα), ο Πομπέο είπε ότι ο Αλεξάντερ Λουκασένκο «ορκίστηκε» και ότι «δεν έχει νόημα» και, ταυτόχρονα, ο Πομπέο δεν απάντησε στο ερώτημα εάν οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν την πρώην υποψήφια, Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια, η οποία έφυγε για τη Λιθουανία μετά τις εκλογές, ως Πρόεδρο της ευρωπαϊκής χώρας.

Ακόμα, ο Πομπέο ρωτήθηκε για το ποια μέτρα σκοπεύουν να λάβουν οι ΗΠΑ σε σχέση με τη Λευκορωσία, ώστε να μην προκληθεί αντίδραση από τον στρατό της Ρωσίας.

Έτσι, ο ίδιος απάντησε ως εξής:

«Καταστήσαμε, επίσης, σαφές στους Ρώσους ότι μια τέτοια ενέργεια δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Δεν θα βοηθήσει τον λαό της Ρωσίας, τον λαό της Λευκορωσίας, θα κάνει μόνο την κατάσταση πιο δύσκολη για όλες τις χώρες της περιοχής».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας κατηγόρησε τις δυτικές χώρες για άμεση παρέμβαση στα ζητήματα της χώρας και, επίσης, σημείωσε πως η αναταραχή «προγραμματίζεται και κατευθύνεται από τις ΗΠΑ, και οι Ευρωπαίοι συμμετέχουν».

Από την πλευρά τους, οι ρωσικές Αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η παρέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές διαδικασίες στη Λευκορωσία είναι απαράδεκτη και το Κρεμλίνο τόνισε ότι η μη αναγνώριση του Λουκασένκο από διάφορες χώρες αποτελεί έμμεση παρέμβαση στις υποθέσεις του Μινσκ.

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (126)
Tags:
Λευκορωσία, Μάικ Πομπέο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK