07:28 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1404)
0 02
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αυτός και η Πρώτη Κυρία ήταν θετικοί στον κορονοϊό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη στρατιωτική ιατρική μονάδα του Walter Reed για προληπτικούς λόγους.

Η ασθένεια του Ντόναλντ Τραμπ ώθησε τους γιατρούς τους να του χορηγήσουν ένα μείγμα αντιιικών, διεγερτικών του ανοσοποιητικού και πειραματικών φαρμάκων αντισωμάτων ενώ μεταφέρθηκε στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο του Walter Reed «για περαιτέρω παρακολούθηση» μετά από συμβουλή του γιατρού του. 

Το κοκτέιλ φαρμάκων του Τραμπ

Κοκτέιλ αντισωμάτων REGN-COV2: στον Πρόεδρο δόθηκε δόση 8 γραμμαρίων αυτού του πειραματικού φαρμάκου αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από την Regeneron Pharmaceuticals. Το REGN-COV2 είναι ένας συνδυασμός δύο ανθρώπινων αντισωμάτων που εξουδετερώνουν τον ιό αμέσως μετά την ένεση. Το φάρμακο δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους καθηγητές, αλλά έχει ήδη χαρακτηριστεί «υποσχόμενο» από ερευνητές με έδρα την Οξφόρδη, καθώς και από τον κορυφαίο ιολόγο των ΗΠΑ Δρ Άντονιι Φάουτσι.

Remdesivir: Ο γιατρός του Τραμπ ανακοίνωσε επίσης την Παρασκευή ότι του έχει συνταγογραφηθεί το αντιιικό φάρμακο Remdesivir γνωστού και ως Veklury στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει αναπτυχθεί από τη βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences. Το φάρμακο, το οποίο εγχέεται απευθείας στη φλέβα, πιστεύεται ότι είναι πιο αποτελεσματικό όταν χορηγείται στα αρχικά στάδια της COVID-19.

Famotidine: Πωλείται στις ΗΠΑ με το εμπορικό σήμα Pepcid και είναι ένα φάρμακο κατά της καούρας που μειώνει την παραγωγή οξέος στομάχου. Παρόλο που δεν έχει αποδειχθεί ως αντι-COVID φάρμακο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να συμβάλει στη μάχη κατά του ιού. Ο πρόεδρος λαμβάνει τώρα Famotidine ως μέρος του σχεδίου θεραπείας του.

Βιταμίνη D: είναι μια λιποδιαλυτή ένωση που λαμβάνεται από την έκθεση στον ήλιο και φυσικά από ορισμένα τρόφιμα. Η βιταμίνη αυτή θεωρείται ότι βοηθά στην απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι στον κορονοϊό και όπως είχε πει ο Δρ Φάουτσι ότι «εάν έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης D, αυτό έχει αντίκτυπο στην ευαισθησία σας στη λοίμωξη».

Ψευδάργυρος: ο πρόεδρος λαμβάνει επίσης συμπλήρωμα σε ψευδάργυρο ως μέρος της θεραπείας του κατά του κορονοϊού.

Ασπιρίνη: αυτό το αντιφλεγμονώδες φάρμακο χρησιμοποιείται συνήθως για τον πόνο και τον πυρετό, αλλά εκτιμάται επίσης ότι είναι αποτελεσματικό στη μείωση της σοβαρότητας των καρδιακών προσβολών. Ο πρόεδρος φέρεται να λαμβάνεται το φάρμακο καθημερινά.

Μελατονίνη: σύμφωνα με τον γιατρό του Τραμπ, παίρνει επίσης μελατονίνη, μια ορμόνη που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου.

Με βάση τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τους γιατρούς του προέδρου των ΗΠΑ και ένα δικό του tweet, ο Τραμπ έχει ήπια συμπτώματα και παραμένει σε «καλή διάθεση».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1404)
Tags:
Remdesivir, ΗΠΑ, κοκτέιλ, φάρμακο, φάρμακα, SARS-CoV-2, COVID-19, κορονοϊός, Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK