18:54 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Πέρα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και αρκετοί συνεργάτες του είναι θετικοί στον κορονοϊό προκαλώντας ανησυχία στον Λευκό Οίκο.

Ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτησή του στο Facebook εξηγεί πώς ο Λευκός Οίκος έγινε «εστία υπερμετάδοσης», μετά και την ανακοίνωση πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ νοσεί από κορονοϊό.

«Στο Λευκό Οίκο προσπαθούν να ιχνηλατήσουν τη διαδρομή του περιστατικού υπερμετάδοσης, γιατί ίσως περί αυτού πρόκειται. Για μήνες, η στρατηγική του Λευκού Οίκου για τη διατήρηση της ασφάλειας του Προέδρου και του εσωτερικού του κύκλου, ήταν να γίνεται ένα (γρήγορο) τεστ για κορωνοϊό σε όλους τους επισκέπτες του Λευκού Οίκου»

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο ένα από τα τεστ που χρησιμοποιούν, το ID Now της εταιρείας Abbott που δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά,  μπορεί να δώσει λανθασμένα αποτελέσματα εάν δεν χρησιμοποιείται όπως ενδείκνυται.

«Στην έκδοση της άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης, το FDA είχε δηλώσει πως το τεστ πρέπει να χρησιμοποιείται από υγειονομικούς “εντός των επτά πρώτων ημερών από τα συμπτώματα”. Όμως, σε άτομα που έχουν μολυνθεί αλλά δεν έχουν ακόμη δείξει συμπτώματα, το τεστ είναι πολύ λιγότερο ακριβές (έως και 1/3 περιπτώσεις). Τον Μάιο, μετά από πολλές αναφορές προβλημάτων για την ακρίβεια του τεστ, το FDA προειδοποίησε ότι όσοι διαγνώσκονται αρνητικοί με αυτό το τεστ θα πρέπει να επιβεβαιώνουν το αποτέλεσμα και με εργαστηριακό τεστ» σημειώνει.

Ακόμη, ο καθηγητής εκτιμά πως ίσως και να υπάρξουν και άλλοι που να συνδέονται με αυτή την εστία στο Λευκό Οίκο ενώ δεν αποκλείεται να πρόκειται περί περιστατικού υπερμετάδοσης.

«Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες από την τελετή ανακοίνωσης της πρότασης για την αντικαταστάτρια της Ginsburg, Amy Coney Barrett, πολλοί από τους καλεσμένους διαγνώστηκαν πλέον θετικοί στον κορωνοϊό. Δυστυχώς επίσης δεν τηρήθηκαν οι σωστές φυσικές αποστάσεις και δεν χρησιμοποιήθηκαν μάσκες από όλους τους καλεσμένους» σημειώνει.

Τέλος, θεωρεί πως δεν είναι σίγουρο πως αυτή η τελετή μπορεί να συνδεθεί με την εστία στο Λευκό Οίκο αλλά επισημαίνει ξανά την έλλειψη αποστάσεων ασφαλείας.

Tags:
πανδημία, κορονοϊός, Ντόναλντ Τραμπ, Λευκός Οίκος, Ηλίας Μόσιαλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK