09:06 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2051)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί από την πανδημία του κορονοϊού ανέρχονται σε περισσότερους από 1.040.000, ενώ τα «ενεργά» κρούσματα αγγίζουν τα δέκα εκατομμύρια.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) επικαιροποίησαν τις οδηγίες τους για την COVID-19 τη Δευτέρα και ανέφεραν πως η νόσος ενδέχεται να εξαπλωθεί και αερογενώς.

Όπως αναφέρει το Reuters, μερικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να μολυνθούν από τον κορονοϊό μέσω μικρών σταγονιδίων ή σωματιδίων που μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για μερικά λεπτά έως και ώρες. 

Τα αερολύματα που παραμένουν στον αέρα πιθανώς να είναι μια σημαντική πηγή μετάδοσης της COVID-19, τόνισε παράλληλα μια ομάδα επιστημόνων των ΗΠΑ, προειδοποιώντας μέσω μιας ανοιχτής επιστολής που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Science τη Δευτέρα.

Η επικαιροποίηση αυτή αναγνωρίζει δημοσιευμένες αναφορές που έδειξαν ότι υπήρξαν κάποιες περιορισμένες περιστάσεις όπου άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από την COVID-19 μόλυναν άλλους ενώ βρίσκονταν σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο μέτρων μεταξύ τους ή ότι κάποιοι μολύνθηκαν λίγη ώρα αφότου ένας θετικός στον κορονοϊό είχε φύγει από τον χώρο όπου βρίσκονταν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα CDC εξήγησαν ότι η μετάδοση έγινε σε κλειστούς χώρους με κακό εξαερισμό όπου γίνονταν δραστηριότητες, οι οποίες αναγκάζουν τους ανθρώπους να ανασαίνουν βαριά όπως, για παράδειγμα, αν τραγουδούσαν ή αν αθλούνταν.

Τον περασμένο μήνα τα CDC είναι ανεβάσει στον ιστότοπό τους μια οδηγία, την οποία όμως κατέβασαν σχεδόν αμέσως, με την οποία έκαναν λόγο για πιθανή αερογενή μετάδοση του κορονοϊού.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2051)
Tags:
αέρας, ΗΠΑ, CDC, μετάδοση, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK