09:22 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Facebook «κατέβασε» και το Twitter έβαλε σήμανση σε ανάρτηση του Τραμπ, ο οποίος ισχυριζόταν πως η εποχική γρίπη είναι πιο φονική από τον κορονοϊό.

Το Facebook «κατέβασε» ανάρτηση στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριζε πως η COVID-19 είναι λιγότερο φονική από την εποχική γρίπη.

«Έρχεται η εποχική γρίπη! Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, κάποιες φορές πάνω από 100.000 και παρά το εμβόλιο, πεθαίνουν από τη γρίπη. Θα κλείσουμε τη χώρα μας; Όχι, μάθαμε να ζούμε με αυτή, όπως ακριβώς μαθαίνουμε να ζούμε και με την COVID-19, η οποία σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρα» ανέφερε στο tweet του ο Τραμπ.

Κι ενώ το Facebook «κατέβασε» την ανάρτηση, επειδή η απομάκρυνση αναρτήσεων που «παραπληροφορούν και μπορεί να καταλήξουν σε επικείμενη σωματική βλάβη» περιλαμβάνονται στην πολιτική του μέσου δικτύωσης, το Twitter αποφάσισε να την διατηρήσει προσβάσιμη.

Όπως ανακοίνωσε, «το ποστ του Αμερικανού Προέδρου παραβιάζει την πολιτική της εταιρείας περί διασποράς παραπλανητικών και δυνητικά επικίνδυνων πληροφοριών σχετικά με την COVID-19. Παρ' όλ' αυτά, το Twitter αποφάσισε πως ενδεχομένως είναι προς το κοινό συμφέρον το tweet να παραμείνει προσβάσιμο».

Το Twitter για την ανάρτηση Τραμπ για τη γρίπη
© Φωτογραφία : Twitter
Το Twitter για την ανάρτηση Τραμπ για τη γρίπη

Εν τω μεταξύ, έπειτα από νοσηλεία μόλις τριών 24ώρων, ο Αμερικανός Πρόεδρος επέστρεψε χθες στον Λευκό Οίκο. Σε μία κίνηση έντονου συμβολισμού, ανέβηκε στο μπαλκόνι και με μια κίνηση έβγαλε τη μάσκα την οποία παράχωσε στην τσέπη του σακακιού του. Στο μήνυμά του δε, προέτρεψε τους συμπολίτες του να μην αφήσουν τον κορονοϊό να κυριεύσει τη ζωή τους.

​«Ξέρω ότι υπάρχει κίνδυνος, υπάρχει κίνδυνος, αλλά είμαι εντάξει. Είμαι καλύτερα. Ίσως έχω ανοσία. Μην αφήσετε τον ιό να κυριαρχήσει στη ζωή σας, βγείτε έξω, να είστε προσεκτικοί. Έχουμε τα καλύτερα φάρμακα στον κόσμο και τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα πολύ σύντομα. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: μην αφήσετε τον κορονοϊό να σας κυριεύσει, μην τον φοβάστε. Θα τον νικήσετε, έχουμε τον καλύτερο ιατρικό εξοπλισμό, τα καλύτερα φάρμακα - όλα έχουν αναπτυχθεί πρόσφατα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Tags:
COVID-19, εποχική γρίπη, κορονοϊός, Twitter, Facebook, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK