03:11 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τη Ρωσία, την Κίνα και τους θιασώτες της λευκής ανωτερότητας μεταξύ των μεγαλύτερων απειλών για την εθνική τους ασφάλεια, ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας σε νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

«Η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν ενδέχεται να επιδιώξουν να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες του κυβερνοχώρου για να αναταράξουν κρίσιμες υποδομές που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη των εκλογών του 2020 και μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους σε μια προσπάθεια να επηρεάσουν τις προτιμήσεις και τις αντιλήψεις των ψηφοφόρων των ΗΠΑ» ανέφερε η έκθεση τονίζοντας ότι οι θιασώτες της λευκής ανωτερότητας παραμένουν η μεγαλύτερη εγχώρια απειλή.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να διαταράξει ή να καταστρέψει κρίσιμα δίκτυα υποδομών των ΗΠΑ μέσω κυβερνοεπιθέσεων.

«Κρατικοί φορείς της Ρωσίας θα συνεχίσουν να στοχεύουν τη βιομηχανία των ΗΠΑ και όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης [...] για πρόσβαση σε πληροφορίες οικονομικής, πολιτικής και εθνικής ασφάλειας με στόχο την προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων του Κρεμλίνου» προσθέτει η έκθεση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να πραγματοποιήσουν προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι παρενέβη στις εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τις προεδρικές του 2016 και σε μικρότερο βαθμό στις εκλογές του 2020.

Tags:
ασφάλεια, Εθνική Ασφάλεια, Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK