18:24 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (93)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Facebook θα σταματήσει την προβολή και εκλογικών διαφημίσεων στις διαδικτυακές πλατφόρμες του στις ΗΠΑ μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορία της 3ης Νοεμβρίου στο πλαίσιο των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Το Facebook ανακοίνωσε, την Τετάρτη (07/10, τοπική ώρα), ότι θα σταματήσει προσωρινά τις πολιτικές διαφημίσεις στο Facebook και στο Instagram μετά τις προεδρικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Facebook επισημαίνει το εξής:

«Ενώ οι διαφημίσεις είναι ένας σημαντικός τρόπος έκφρασης, σκοπεύουμε να σταματήσουμε προσωρινά να προβάλλουμε όλα τα κοινωνικά ζητήματα, τις εκλογικές ή πολιτικές διαφημίσεις στις ΗΠΑ μετά την ψηφοφορία της 3ης Νοεμβρίου για να μειώσουμε τις πιθανότητες σύγχυσης ή κατάχρησης. Θα ειδοποιήσουμε τους διαφημιζόμενους πότε θα καταργηθεί αυτή η πολιτική».

Η Σάρα Σιφ, product manager του Facebook, κατά τη διάρκεια συζήτησής της με δημοσιογράφους, σύμφωνα με το CNBC, είπε:

«Γνωρίζουμε ότι αυτές οι εκλογές θα είναι διαφορετικές σε σχέση με άλλες. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε προσπάθειες που προωθούν έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε προσπάθειες που προωθούν έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές».

Η Schiff σημείωσε ότι η προσωρινή απαγόρευση των πολιτικών διαφημίσεων πρόκειται να διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα, αλλά υπόκειται σε αλλαγές.

Το Facebook ανακοίνωσε, την 1η Οκτωβρίου, ότι δεν θα επιτρέψει την προβολή νέων πολιτικών διαφημίσεων στο Facebook και το Instagram την εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (93)
Tags:
προεδρικές εκλογές, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές, ΗΠΑ, διαφήμιση, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK