13:08 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Δημοκρατικοί Νάνσι Πελόζι και Τζέιμι Ράσκιν ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι θα θεσπίσουν νομοθεσία για τη σύσταση επιτροπής επιφορτισμένης με την αξιολόγηση της ψυχικής και σωματικής ικανότητας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Πελόζι και ο Ράσκιν δήλωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη τύπου την Παρασκευή (9/10), ανακοινώνοντας τη θέσπιση της Επιτροπής σχετικά με την ικανότητα του Προέδρου των ΗΠΑ να εκπληρώσει τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του.

Η ανακοίνωση της συνέντευξης Τύπου σημειώνει επίσης ότι η Επιτροπή και η διαδικασία «καλέστηκαν με βάση την 25η τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, ώστε το Κογκρέσο να βοηθήσει στην εξασφάλιση αποτελεσματικής και αδιάκοπης ηγεσίας στο ανώτατο αξίωμα του εκτελεστικού κλάδου της κυβέρνησης».

Η 25η τροποποίηση επικυρώθηκε το 1967 μετά τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι για να δημιουργήσει μια ομαλή πορεία διαδοχής σε περίπτωση που ο εκάστοτε Πρόεδρος πάθει κάτι και δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Από την πλευρά του ο Τραμπ απάντησε στο Twitter με αιχμηρό τρόπο στην Πελόζι: «Η τρελή Νάνσι είναι αυτή που θα πρέπει να βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Δεν την αποκαλούν τρελή για το τίποτα!».

Tags:
υγεία, ψυχική διαταραχή, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK