20:35 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ, βρέθηκε στο στόχαστρο συνωμοτών, οι οποίοι σχεδίαζαν την απαγωγή της, καθώς και επίθεση στο τοπικό Καπιτώλιο, αλλά το FBI -όπως αποκαλύφθηκε την Πέμπτη (08/10)- τους συνέλαβε.

Το FBI αποκάλυψε, την Πέμπτη (08/10), σε ομοσπονδιακή ένορκη δήλωση ότι απέτρεψε μια απόπειρα που σχεδίασαν έξι άτομα με στόχο να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Μίσιγκαν και να απαγάγουν την κυβερνήτρια της Πολιτείας, Γκρέτσεν Γουίτμερ.

Σύμφωνα με έναν πράκτορα του FBI, οι συνωμότες ήθελαν να απαγάγουν τη Γουίτμερ στο εξοχικό της και, στη συνέχεια, να τη «δικάσουν» σε απομακρυσμένη τοποθεσία λίγο πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η ομοσπονδιακή κατάθεση ισχυρίζεται ότι η συνωμοσία περιλάμβανε την προσέγγιση της τοπικής πολιτοφυλακής του Μίσιγκαν και ότι τα έξι άτομα που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για την υπόθεση, επεδίωξαν να στρατολογήσουν περισσότερους οπαδούς για την επίτευξη του σκοπού τους.

Οι συνωμότες, μάλιστα, παρακολουθούσαν την εξοχική κατοικία της Γουίτμερ, η οποία βρίσκεται στο Βόρειο Μίσιγκαν.

Επίσης, η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν, Ντάνα Νέσελ, ανέφερε ότι επτά μέλη της ομάδας «Wolverine Watchmen», με την οποία επικοινώνησαν οι συνωμότες, έχουν συλληφθεί.

Η ίδια πρόσθεσε πως υποπτεύεται ότι οι συλληφθέντες σχεδίαζαν την απαγωγή της Γουίτμερ, επίθεση στο κτίριο του Καπιτωλίου και θα προσπαθούσαν να «υποκινήσουν εμφύλιο πόλεμο».

Όπως αναφέρουν τα έγγραφα του FBI, οι συλληφθέντες τάσσονταν κατά των περιοριστικών μέτρων που είχε λάβει η Γουίτμερ κατά το πρώτο «κύμα» της πανδημίας του κορονοϊού και πίστευαν ότι «δεν έχει τον έλεγχο της κατάστασης».

Ο πράκτορας του FBI υποστηρίζει στην ένορκη κατάθεσή του το εξής:

«Εκείνη την εποχή, το FBI ανέκρινε ένα μέλος της πολιτοφυλακής που ανησυχούσε για τα σχέδια της ομάδας να στοχεύσει και να σκοτώσει αστυνομικούς και αυτό το άτομο συμφώνησε να γίνει [εμπιστευτική πηγή]».

Πάντως, μεταξύ των μέτρων που πήρε η Γουίτμερ για την καταπολέμηση της πανδημίας ήταν ο περιορισμός των ατόμων στις δημόσιες συναθροίσεις, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, η τηλεκπαίδευση και έχει παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Μίσιγκαν τουλάχιστον έως τις 27 Οκτωβρίου.

Tags:
κορονοϊός, πανδημία, σχέδιο, απαγωγή, επίθεση, FBI, Μίσιγκαν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK