18:50 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Το Κογκρέσο πέρασε τέσσερα πακέτα το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, διανέμοντας περίπου τρία τρισεκατομμύρια δολάρια ώστε να εκταμιευθούν ως δάνεια και επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις καθώς και για προσωπική βοήθεια σε Αμερικανούς πολίτες.

Στην αποδοχή ενός αναθεωρημένου πακέτου τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού προχώρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ μάλιστα, θέλει να συνάψει συμφωνία με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Λάρι Κάντλοου.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στιβ Μνούτσιν, θα διεξαγάγει διαπραγματεύσεις για το πακέτο με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι.

«Ο Πρόεδρος ενέκρινε ένα αναθεωρημένο πακέτο. Θα ήθελε να κάνει μια συμφωνία. Θα είναι σχετικά ευρείας βάσης, αλλά δεν μπορώ να αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες» τόνισε ο κ. Κάντλοου στην Fox Business.

Πάντως, κυβέρνηση Τραμπ προέβη σε αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με το επόμενο πακέτο τόνωσης που έχει σκοπό να επεκτείνει τη βοήθεια σε εκατομμύρια Αμερικανούς και εταιρείες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Στις 8 Οκτωβρίου, ο Τραμπ εξέφρασε αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι υπήρχε μια «πολύ καλή ευκαιρία» και ότι οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τα νέα μέτρα βοήθειας πριν από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Νοεμβρίου.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο βοήθειας προχωρούν.

​Σε συνέντευξή του στον Ρας Λιμπάου, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι θα ήθελε να δει ένα πακέτο για τον κορονοϊό που θα ήταν μεγαλύτερο από αυτό που είχε προταθεί προηγουμένως,

Ωστόσο, ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ τόνισε ότι αυτό το σενάριο είναι πολύ απίθανο λόγω των «τεράστιων» διαφορών μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών.

Tags:
ΗΠΑ, μέτρα στήριξης, οικονομική ενίσχυση, οικονομία, Ντόναλντ Τραμπ, Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK