03:58 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Ευθεία απειλή προς το Ιράν και μάλιστα με τη χρήση ιδιαίτερα σκληρής γλώσσας, απηύθυνε εκ νέου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης με τον Ρας Λίμπαου σήμερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στο Ιράν, διατυπώνοντας νέες απειλές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, στη δίωρη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής, αναφέρθηκε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων και της αντιπαράθεσης της κυβέρνησής του με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

«Το Ιράν το ξέρει αυτό και έχουν ειδοποιηθεί: αν πας να τα βάλεις μαζί μας, αν μας κάνεις κάτι κακό, θα σας κάνουμε πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ πριν», υπογράμμισε ο κ. Τραμπ μιλώντας στον Αμερικανό δημοσιογράφο.

Μπορεί η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών, να χαρακτήρισε την φράση του προέδρου ως «φευγαλέα έκρηξη», ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη απειλή του Τραμπ ενατίον της μεσοανατολίτικης χώρας νωρίτερα αυτό το έτος.

Υπενθυμίζεται πως στις 4 Ιανουαρίου, την επόμενη ημέρα από τη δολοφονία του διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί με διαταγή του Τραμπ, ο Αμερικανός πρόεδρος προέβη σε μια απειλή εναντίον της Τεχεράνης.

«Οι ΗΠΑ έχουν στο στόχαστρό τους 52 ιρανικές τοποθεσίες εκ των οποίων ορισμένες είναι σημαντικές για το Ιράν και την ιρανική κουλτούρα και αυτοί οι στόχοι, μαζί με το Ιράν, θα χτυπηθούν πολύ γρήγορα και πολύ δυνατά. Οι ΗΠΑ δεν θα ανεχτούν άλλες απειλές» είχε δηλώσει τότε ο κ. Τραμπ.

 

Tags:
απειλές, απειλή, κυρώσεις κατά Ιράν, Ιράν, Ντόναλντ Τραμπ, Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK