11:04 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ προανήγγειλε την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων σε πλήθος πλοίων και υποβρυχίων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό θα αναπτύξει υπερηχητικούς πυραύλους στους στόλους των πυρηνοκίνητων υποβρυχίων τύπου Virginia, τα τρία αντιτορπιλικά κλάσης Zumwalt και τους πάνω από 60 καταστροφείς τύπου Arleigh Burke, σύμφωνα με ανακοίνωση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Ρόμπερτ Ο'Μπράιεν.

Όπως ανέφερε ο Ο'Μπράιεν στο Πόρτσμουθ του Μέιν:

«Το πρόγραμμα Συμβατικής Προειδοποίησης του Πολεμικού Ναυτικού θα παράσχει τη δυνατότητα υπερηχητικών πυραύλων ώστε να κρατάει τους στόχους υπό κίνδυνο από μεγαλύτερες αποστάσεις. Η δυνατότητα αυτή θα αναπτυχθεί στα νεότερα υποβρύχια κατηγορίας Virginia και τους καταστροφείς κλάσης Zumwalt. Σταδιακά, η δυνατότητα αυτή θα ενσωματωθεί στα αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke».

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Defense News που επικαλείται το Sputnik, λόγω σχεδίασης του τρέχοντος προωθητήρα για τους πρώτους υπερηχητικούς πυραύλους, θα είναι υπερβολικά μεγάλοι για να χωρέσουν στο σύστημα πυραυλικών εκτοξευτήρων Aegis που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή σε όλα τα πλοία τύπου Arleigh Burke.

Όπως προσθέτει το ρεπορτάζ, η διαδικασία μετατροπής των συστημάτων για τους νέους πυραύλους θα διαρκέσει χρόνια για την πολεμική ναυπηγική.

 

Tags:
υποβρύχια, αντιτορπιλικό, ΗΠΑ, υπερηχητικοί πύραυλοι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK