09:13 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (529)
0 21
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, η ανακοίνωση για την πρόοδο στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού ήταν πιθανώς σχεδιασμένη να μην γίνει πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ώστε να τον υπονομεύσει.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί τη φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer, τους Δημοκρατικούς και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ότι ένωσαν δυνάμεις για να συνωμοτήσουν, προκειμένου να καθυστερήσει η ανακοίνωση για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, μετά τις αμερικανικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον Τραμπ υπήρχαν προφανή πολιτικά κίνητρα πίσω από αυτή την χρονική επιλογή.

«Όπως έχω πει εδώ και πολύ καιρό, η Pfizer και οι άλλοι θα ανακοίνωσαν το εμβόλιο μετά τις εκλογές, επειδή δεν είχαν το κουράγιο να το κάνουν νωρίτερα. Επίσης, ο FDA θα έπρεπε να το ανακοινώσει νωρίτερα, όχι για πολιτικούς σκοπούς, αλλά για να σωθούν ζωές» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

«Ο FDA και οι Δημοκρατικοί δεν ήθελαν να έχω μια νίκη του εμβολίου, πριν από τις εκλογές, γι'αυτό ανακοινώθηκε πέντε μέρες αργότερα. Όπως είχα πει εδώ και καιρό» ανέφερε σε άλλο tweet.

Πάντως η Pfizer επιμένει ότι η διαδικασία της ανάπτυξης του εμβολίου δεν έχει κανένα πολιτικό κίνητρο, υποστηρίζοντας ότι «κινήθηκε με την ταχύτητα της επιστήμης». Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προσωρινά αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου έγιναν γνωστά την Κυριακή. 

Αμερικανικές εκλογές 2020: Δείτε live τα αποτελέσματα​

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (529)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, Pfizer, εμβόλιο, Ντόναλντ Τραμπ, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK