23:38 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (289)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ξεκινά τη διαδικασία σχηματισμού της ομάδας που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2021, ακόμα και αν μέχρι τότε ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

«Δεν βλέπουμε τίποτα που μπορεί να μας καθυστερήσει» τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, μιλώντας την Τρίτη σε δημοσιογράφους στη γενέτειρά του, το Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, αναφερόμενος στον σχηματισμό της ομάδας του για τη μετάβαση της εξουσίας.

Αν και δεν θα έχει στη διάθεσή του κάποια προνόμια που τυπικά είναι διαθέσιμα στους νεοκλεγέντες Προέδρους στο χρονικό διάστημα από τις εκλογές του Νοεμβρίου μέχρι την ημέρα της ορκωμοσίας στις 20 Νοεμβρίου, λόγω της ισχυρογνωμοσύνης του Ντόναλντ Τραμπ.    

Μεταξύ των πραγμάτων στα οποία δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση ο Μπάιντεν είναι η καθημερινή ενημέρωση του Προέδρου από τις υπηρεσίες πληροφοριών και επιπλέον χρηματοδότηση, την οποία χαρακτήρισε «χρήσιμη, αλλά όχι αναγκαία».

Ο Μπάιντεν ανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου από όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ και έχει δεχθεί τα συγχαρητήρια πολλών ξένων ηγετών, αλλά ο Τραμπ παραμένει αμετάπειστος πως του έκλεψαν τη νίκη ξεκινώντας δικαστική διαδικασία σε Πολιτείες σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια για την επανακαταμέτρηση των ψήφων, πιστεύοντας ότι το αποτέλεσμα θα αλλάξει υπέρ του.

«Νομίζω ότι είναι ντροπή, ειλικρινά» δήλωσε ο Μπάιντεν για το πείσμα του Τραμπ, σχολιάζοντας ότι «δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη για νομική δράση».

Αμερικανικές εκλογές 2020: Δείτε live τα αποτελέσματα

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (289)
Tags:
ΗΠΑ, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές, Τζο Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK