17:04 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ο Έλον Μασκ είχε υποστηρίξει πως ούτε αυτός ούτε η οικογένεια του ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό.

Τα αντικρουόμενα αποτελέσματα που έδειξαν τέσσερα διαφορετικά τεστ κορονοϊού την ίδια ημέρα, αλλά και τον προβληματισμό του μοιράστηκε μαζί με τους followers του στο Τwitter ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Tesla, Έλον Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος (επίσης) μηχανικός και εφευρέτης αποκάλυψε πως δύο από τα τεστ βγήκαν θετικά και τα άλλα δύο αρνητικά.

«Κάτι ψεύτικο συνέβη σήμερα. Εξετάστηκα τέσσερις φορές για COVID-19. Δύο τεστ βγήκαν αρνητικά, δύο θετικά. Ίδια συσκευή, ίδιο τεστ, ίδια νοσηλεύτρια» έγραψε χαρακτηριστικά ο Μασκ διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για τεστ αντιγόνων, τα οποία ωστόσο δεν απαιτούν ανάλυση στο εργαστήριο και δίνουν απάντηση σε 15 περίπου λεπτά.

Απαντώντας, δε, σε έναν follower του, ο 49χρονος ανέφερε πως είχε τα συμπτώματα ενός τυπικού κρυολογήματος χωρίς κάτι ασυνήθιστο.

​Λίγο αργότερα επέστρεψε, σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ: «Αν συνέβη σε μένα, μπορεί να συμβεί και σε άλλους».

​Ο Έλον Μασκ έχει εξάλλου τοποθετηθεί επανειλημμένως κατά των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «φασιστικό» το lockdown που οδήγησε στο κλείσιμο ενός εργοστασίου του στην Καλιφόρνια.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως τα τεστ αντιγόνων δεν είναι τόσο αξιόπιστα όσο τα τεστ RT-PCR, καθώς τα πρώτα εντοπίζουν τις πρωτεΐνες του ιού και τα δεύτερα ανιχνεύουν το γενετικό του υλικό.

Tags:
ΗΠΑ, COVID-19, Έλον Μασκ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK