23:50 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (315)
0 10
Βρείτε μας

Στη δημοσιότητα ήρθε ένα βίντεο από τον Σεπτέμβριο που εκθέτει τον επικεφαλής των Δημοκρατικών, αναφορικά με τη στάση που κρατά στα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών.

Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζο Μπάιντεν πριν από δύο μήνες, εμφανιζόμενος στο Fox News και τον Κρις Γουάλας, στο πρώτο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε μια υπόσχεση που δεν τήρησε.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπάιντεν είχε δηλώσει πως δεν θα κηρύξει νίκη έως ότου τα αποτελέσματα των εκλογών πιστοποιηθούν επίσημα, ενώ ο Τραμπ εξέφρασε τις ανησυχίες του για νοθεία και εκλογικές απάτες

«Θα παροτρύνετε τους υποστηρικτές σας να παραμείνουν ήρεμοι ενώ καταμετράται η ψηφοφορία και θα υποσχεθείτε να μην δηλώσετε τη νίκη έως ότου το αποτέλεσμα πιστοποιηθεί επισήμως» ρώτησε ο παρουσιαστής, με τον Μπάιντεν να τον διαβεβαιώνει πως «ναι».

«Και αυτό είναι η συμφωνία. Θα μετρήσουμε τα ψηφοδέλτια. Όπως επισημάνατε, μερικά από αυτά τα ψηφοδέλτια σε ορισμένες πολιτείες δεν μπορούν καν να ανοίξουν μέχρι την Ημέρα των Εκλογών και αν υπάρχουν χιλιάδες ψηφοδέλτια, θα χρειαστεί χρόνος να το κάνουμε», πρόσθεσε μάλιστα ο ηγέτης των Δημοκρατικών.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο απόσπασμα έχει δημιουργήσει σάλο μεταξύ των Αμερικανών πολιτών, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που τον αποδοκιμάζουν επειδή «ξέχασε» την υπόσχεσή του καθώς το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου, έδωσε ομιλία «νίκης».

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (315)
Tags:
Τραμπ, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές, Τζο Μπάιντεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK