15:03 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2017 από τον πρώην αντιπρόεδρο και τη σύζυγό του έλαβε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια από δωρεές.

Σε μισθούς του προσωπικού και όχι στην έρευνα ξόδεψε την πλειονότητα των δωρεών η φιλανθρωπική οργάνωση για τον καρκίνο που ίδρυσε ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις.

Η οργάνωση «Biden Cancer Initiative» ιδρύθηκε το 2017 από τον πρώην αντιπρόεδρο και τη σύζυγό του, Ζιλ Μπάιντεν, προκειμένου να «αναπτύξει και να προωθήσει την εφαρμογή λύσεων για την επιτάχυνση της προόδου στην πρόληψη, ανίχνευση, διάγνωση, έρευνα, φροντίδα και μείωση των ανισοτήτων των συνεπειών του καρκίνου» σύμφωνα με τη δήλωση στην Εφορία. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία χορηγία κατά τα πρώτα δύο χρόνια καθώς ξοδεύτηκαν εκατομμύρια σε μισθούς σε πρώην βοηθούς στην Ουάσινγκτον που είχαν προσληφθεί.

Η φιλανθρωπική οργάνωση έλαβε 4.809.619 δολάρια σε χορηγίες τα δημοσιονομικά έτη 2017 και 2018 και δαπάνησε τα 3.070.301 στη μισθοδοσία. Ο πρόεδρος του ιδρύματος, Γκρέγκορι Σίμον, έλαβε 429.850 δολάρια το δημοσιονομικό έτος 2018 (από 1η Ιουλίου 2018 έως τις 30 Ιουνίου 2019) σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα ομοσπονδιακά φορολογικά στοιχεία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η NY Post.

Ο Σίμον, πρώην εκτελεστικό στέλεχος της Pfizer και λομπίστας στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας δράσης για τον καρκίνο στον Λευκό Οίκο την περίοδο της προεδρίας Ομπάμα, είδε τον μισθό του σχεδόν να διπλασιάζεται από τα 224.539 δολάρια που έβγαλε το φορολογικό έτος 2017, σύμφωνα με τις δηλώσεις.

Ο Ντάνιελ Κάρνιβαλ, πρώην διευθυντής προσωπικού στην πρωτοβουλία Ομπάμα για τον καρκίνο, την Cancer Moonshot Task Force, έλαβε 258.207 το 2018. 

Η φιλανθρωπική οργάνωση ξόδεψε 56.738 δολάρια σε συνέδρια και 59.356 δολάρια σε ταξίδια εκείνη τη χρονιά. Την επόμενη χρονιά οι ταξιδιωτικές δαπάνες εκτινάχθηκαν σε 97.149 δολάρια και τα μη κερδοσκοπικά έξοδα έφτασαν τις 742.953 δολάρια για συνέδρια, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις.

Αλλά δεν δόθηκε καμία επιχορήγηση.

Ο Σίμον είχε δηλώσει ότι ο κύριος στόχος της φιλανθρωπικής δεν ήταν να μοιράζει επιχορηγήσεις και ότι ο σκοπός ήταν να βρει τρόπους να επιταχύνει τη θεραπεία για όλους, ανεξάρτητα από το οικονομικό ή πολιτιστικό υπόβαθρο.

Ο Μπάιντεν ήταν επικεφαλής της «Cancer Moonshot Task Force» μετά και τον θάνατο του γιου του, Μπο, ο οποίος έχασε τη ζωή του από όγκο στον εγκέφαλο το 2015. Αφού έφυγε από την αντιπροεδρία, η οργάνωση Biden Cancer Initiative δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προσπάθεια να παρέχει «επείγουσες» λύσεις αντιμετώπισης του καρκίνου, σύμφωνα με την επίσημη δήλωση το 2017 στο πλαίσιο της ίδρυσής της.

Οι Μπάιντεν γέμισαν το συμβούλιο (σ.σ. της φιλανθρωπικής) με ογκολόγους και διάσημους που είχαν αντιμετωπίσει τον καρκίνο, μεταξύ αυτόν ο μουσικός Τζίμι Γκόμεζ των Black Eyed Peas.

Μετά από μόλις δύο χρόνια, η φιλανθρωπική «ανέστειλε» τις δραστηριότητές της όταν ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του αποχώρησαν ενόψει της κούρσας για τις προεδρικές εκλογές.

Παρότι η οργάνωση είναι επίσημα ενεργή, σύμφωνα με τις φορολογικές αρχές (IRS), ο Σίμον δήλωσε σε συνέντευξή του το 2019 ότι χωρίς του Μπάιντεν η φιλανθρωπική έχασε το πλεονέκτημά της.

«Προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε αλλά έγινε όλο και πιο δύσκολο να λάβουμε το ενδιαφέρον που χρειαζόμασταν για να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας» δήλωσε στο AP τον Ιούλιο.

Ούτε ο Σίμον ούτε ο Μπάιντεν κατέστη δυνατό να προσεγγιστούν για κάποιο σχόλιο την περασμένη εβδομάδα.

Tags:
οργάνωση, φιλανθρωπία, καρκίνος, Τζο Μπάιντεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK