23:47 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μεγάλο μέρος του πλούτου έχασε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με αμερικανικό περιοδικό, ενώ φέρεται να χρωστά εκατομμύρια, παρότι ο ίδιος έχει διαψεύσει τέτοιου είδους αναφορές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, το 2016, έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά τέσσερα χρόνια μετά βρίσκεται μόλις στην 339η θέση του περιοδικού «Forbes» με τους πλουσιότερους Αμερικανούς, υποχωρώντας κατά 100 θέσεις.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2016, η περιουσία του Τραμπ ήταν περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια και, πλέον, ανέρχεται στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς στις προεδρικές εκλογές που έγιναν πριν από τέσσερα χρόνια, ξόδεψε σχεδόν 66 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει την υποψηφιότητά του.

Πού πήγαν όλα τα χρήματα του Τραμπ;

Σύμφωνα με το «Forbes», οι μεγαλύτερες μειώσεις στην περιουσία του Αμερικανού Προέδρου σημειώθηκαν το 2017 και το 2020, καθώς η περιουσία του υποχώρησε από 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2016 σε 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, καθώς υπήρξαν απώλειες στην αγορά ακινήτων και στο λιανεμπόριο της Νέας Υόρκης.

Η δεύτερη σημαντική μείωση στην περιουσία του Τραμπ συνέβη το 2020, όταν έφτασε στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το προαναφερθέν περιοδικό, δεν ξόδεψε προσωπικά κεφάλαια για την ενίσχυση της υποψηφιότητάς του στις πρόσφατες αμερικανικές προεδρικές εκλογές, αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει 557 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές.

Ωστόσο, ο Αμερικανός Πρόεδρος κατέχει πολυάριθμα ξενοδοχεία, κτίρια με γραφεία και γήπεδα γκολφ, τα οποία υπέστησαν βαρύ πλήγμα από την πανδημία της νόσου COVID-19.

Ο Πύργος που φέρει το όνομα του Προέδρου των ΗΠΑ, ωστόσο, σημείωσε αύξηση στα έσοδά του, καθώς έχει πολλά γκαράζ και σπίτια.

Εντούτοις, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Τραμπ φέρεται να χρωστά μεταξύ 400 εκατομμυρίων και ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, αν και ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει αυτές τις αναφορές ως «fake news» («ψευδείς ειδήσεις»).

Tags:
ζημιά, περιουσία, έσοδα, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK