03:46 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Αμερικανικές εκλογές (304)
0 0 0
Βρείτε μας

Δεν εντοπίστηκαν παρατυπίες κατά τις αμερικανικές εκλογές στη Φιλαδέλφεια, όπως αποφάσισε την Τρίτη (17/11) το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια, σύμφωνα με έγγραφο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ένα δικαστικό έγγραφο αποκάλυψε πως το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια αποφάσισε, την Τρίτη (17/11), ότι δεν παραβιάστηκε ο τοπικός εκλογικός νόμος στη Φιλαδέλφεια, κατά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όσον αφορά στις επιστολικές ψήφους.

Στην αιτιολόγηση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου στη Φιλαδέλφεια επισημαίνεται:

«Θεωρούμε ότι οι κανονισμοί του Διοικητικού Συμβουλίου όπως εφαρμόζονται στο παρόν ήταν λογικοί, καθώς επέτρεψαν στους υποψηφίους αντιπροσώπους να παρατηρήσουν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο διεξάγει τις δραστηριότητές του όπως ορίζεται από τον Εκλογικό Κώδικα».

Συγκεκριμένα, στην πόλη της Φιλαδέλφειας περιορίστηκε η πρόσβαση στους παρατηρητές της εκλογικής διαδικασίας κατά την επεξεργασία των επιστολικών ψήφων εξαιτίας της νόσου COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, Πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει εξαπολύσει τα βέλη του κατά της ακεραιότητας των επιστολικών ψήφων, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της διαδικασίας.

Η Φιλαδέλφεια ήταν η πόλη στην οποία εστάλησαν πάνω από 600.000 ταχυδρομικές ψήφοι, οι οποίες -σύμφωνα με τους παρατηρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος- δεν επετράπη σε αυτούς να τις εξετάσουν και έτσι ένα τεράστιο προβάδισμα για τον Τραμπ στην Πενσυλβάνια μετετράπη σε μια πύρρειο νίκη για τον Μπάιντεν.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (304)
Tags:
αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές, Ανώτατο Δικαστήριο, Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK