19:31 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (298)
0 02
Βρείτε μας

Την απόλυση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας, Κρίστοφερ Κρεμπς, ανακοίνωσε μέσω διαδικτύου ο Ντόναλντ Τραμπ, την Τρίτη (17/11, τοπική ώρα), ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώτου για την ασφάλεια των προεδρικών εκλογών.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε μέσω Twitter, την Τρίτη (17/11, τοπική ώρα), ότι απέλυσε τον Κρίστοφερ Κρεμπς από τη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας της χώρας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Κρέμπς απολύθηκε λόγω της «εξαιρετικά ανακριβούς» δήλωσής του σχετικά με την ασφάλεια των πρόσφατων προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, σε σειρά δημοσιεύσεών του στο Twitter, ο Τραμπ υποστηρίζει:

«Η πρόσφατη δήλωση του Κρίστοφερ Κρεμπς σχετικά με την ασφάλεια των εκλογών του 2020 ήταν εξαιρετικά ανακριβής, καθώς υπήρξαν μαζικές ανωμαλίες και απάτες - συμπεριλαμβανομένων των ψήφων από νεκρούς, δεν επετράπη η πρόσβαση σε εκλογικούς παρατηρητές σε χώρους ψηφοφορίας, "δυσλειτουργίες" στις μηχανές ψηφοφορίας που άλλαξαν ψήφους από τον Τραμπ προς τον Μπάιντεν, καθυστερημένη ψηφοφορία και πολλές άλλες. Γι' αυτό, με άμεση ισχύ, ο Κρίστοφερ Κρεμπς απολύθηκε από τη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας».

​Ωστόσο, τονίζεται πως το Twitter τοποθέτησε προειδοποιητική σήμανση στις αναρτήσεις του Τραμπ, με την ένδειξη πως «οι ισχυρισμοί για απάτη στις εκλογές είναι αμφισβητούμενοι».

Πάντως, οι αναφορές σχετικά με την απομάκρυνση του Κρεμπς είχαν δει το φως της δημοσιότητας από τις αρχές Νοεμβρίου, με το περιοδικό «Politico» να υποθέτει ότι αυτή «εν μέρει οφειλόταν σε έναν ιστότοπο που δημιούργησε ο -μέχρι πρότινος- Διευθυντής της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ προκειμένου να αποτραπεί η παραπληροφόρηση για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές».

Νωρίτερα, την Τρίτη (17/11, τοπική ώρα), ο Κρεμπς είχε γράψει στο Twitter το εξής μήνυμα:

«Σε περίπτωση που το χάσατε: Σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι χειραγωγούνται τα εκλογικά συστήματα, όλοι οι 59 εμπειρογνώμονες για την ασφάλεια των εκλογών συμφωνούν πως σε κάθε περίπτωση που γνωρίζουμε, αυτοί οι ισχυρισμοί είτε ήταν αβάσιμοι είτε τεχνικά ασυνεπείς».

​Ο Τραμπ αμφισβητεί το διαφαινόμενο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που μεταδίδεται από τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και, σύμφωνα με αυτά, νικητής προβάλλει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (298)
Tags:
Κρίστοφερ Κρεμπς, κυβερνοασφάλεια, απόλυση, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK