23:28 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Κρατούμενοι σε φυλακές της κομητείας του Ελ Πάσο στο Τέξας των ΗΠΑ έχουν αναλάβει το μακάβριο και επικίνδυνο έργο της μεταφοράς των νεκρών από κορονοϊό στο νεκροτομείο.

Η κομητεία του Ελ Πάσο στο Τέξας πληρώνει τους φυλακισμένους το ποσό των δύο δολαρίων την ώρα ώστε να μεταφέρουν τις σορούς των ατόμων, που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό, στο νεκροτομείο.

Παρότι η εργασία στις φυλακές είναι πρακτική που ακολουθείται συχνά, η απόφαση να αναλάβουν οι φυλακισμένοι, όμως, αυτό το μακάβριο και επικίνδυνο έργο έχει εγείρει αρκετά ερωτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, που επικαλούνται πληροφορίες από το γραφείο του τροπικού σερίφη, εννέα κρατούμενοι εργάζονται για τη μεταφορά των θυμάτων.

Η επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων του γραφείου σημείωσε πως δεν πρόκειται για καταδικασθέντες για κακουργήματα, ενώ διαβεβαίωσε πως τους παρέχονται όλα τα απαραίτητα μέσα για την προστασία τους από τον ιό.

«Η εργασία είναι εθελοντική κατά 100%. Είναι υπέροχο που αυτά τα άτομα βγαίνουν μπροστά και βοηθούν εθελοντικά την κοινότητα, που το χρειάζεται αυτή τη στιγμή».

Στο Ελ Πάσο έχουν καταγραφεί περί τα 34.000 κρούσματα της πανδημίας, με τους νοσηλευόμενους να είναι περισσότεροι από 1.000. Παράλληλα, έχουν πεθάνει 769 ασθενείς με COVID-19.

 

Tags:
φυλακές, νεκροί, κορονοϊός, Τέξας, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK