01:06 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (301)
0 0 0
Βρείτε μας

Ενώ τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ έχουν ανακηρύξει τον Τζο Μπάιντεν νικητή των προεδρικών εκλογών, ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι υπήρξε νοθεία και σκοπεύει να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα σε αρκετές Πολιτείες.

Το 52% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε «δίκαια» τις εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι το 73% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε γενικά τις εκλογές, χωρίς να εκφέρουν άποψη για το πόσο «δίκαιες» ήταν αυτές.

Μόνο το 29% των ψηφοφόρων του Τραμπ θεωρεί ότι η νίκη του Μπάιντεν ήταν δίκαιη. Σημειώνεται ότι στις εκλογές του 2016, το 52% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών θεωρούσε ότι η Χίλαρι Κλίντον είχε χάσει απολύτως δίκαια από τον Τραμπ.

Επίσης, το 68% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι εκλογές «νοθεύτηκαν» εναντίον του Αμερικανού Προέδρου. Τις ίδιες ανησυχίες, έχουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 33% των πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται ως ανεξάρτητοι, αλλά και το 16% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών.

Μόνο το 55% όσων συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί ότι οι αμερικανικές εκλογές του 2020 ήταν «νόμιμες και ακριβείς». Το αντίστοιχο ποσοστό το 2016 ήταν στο 62%.

Επίσης, το 28% θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των εκλογών προήλθε από «παράνομη ψηφοφορία ή εκλογική νοθεία». Το 2016 μόνο το 16% των Αμερικανών πολιτών είχε αυτή την άποψη. 

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (301)
Tags:
Δημοκρατικό Κόμμα, Δημοκρατικοί, Τζο Μπάιντεν, Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ΗΠΑ, Ρεπουμπλικανοί, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK