00:25 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η πολιτεία του Ουισκόνσιν που διαθέτει 10 εκλέκτορες, επιτρέπει το αίτημα επανακαταμέτρησης των ψήφων, αν η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι μικρότερη του 1%.

Το εκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως αιτήθηκε την επανακαταμέτρηση των ψήφων σε δύο κομητείες του Ουισκόνσιν, το Μιλγουόκι και το Ντέιν, με το επιχείρημα των «σοβαρών παρατυπιών» που καταγγέλλεται πως σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Όπως έχουν επιβεβαιώσει οι πολιτειακές αρχές του Ουισκόνσιν, η ομάδα του Τραμπ έχει ήδη μεταφέρει τα 3 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για το κόστος της επανακαταμέτρησης.

«Η Εκλογική Επιτροπή του Ουισκόνσιν (WEC) έχει λάβει το τραπεζικό έμβασμα των 3 εκατ. δολαρίων από το επιτελείο του Τραμπ. Προσώρας δεν έχουμε λάβει το αίτημα, ωστόσο, η ομάδα του Τραμπ έχουν δηλώσει στο προσωπικό της WEC πως θα υποβληθεί σήμερα» ανέφερε η Επιτροπή.

Οι άνθρωποι του Τραμπ επικαλούνται για το αίτημά τους περιπτώσεις αλλοίωσης του αποτελέσματος.

Καταγγέλλουν επιπλέον τους αξιωματούχους της τοπικής κυβέρνησης πως έδωσαν «παράνομες» οδηγίες στους ψηφοφόρους, επιτρέποντας «την καταστρατήγηση των νόμων για τις εκλογικές ταυτότητες».

Tags:
Ουισκόνσιν, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK