23:13 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1671)
0 01
Βρείτε μας

Οι μαθητές στη Νέα Υόρκη θα επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση, μόλις οκτώ εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων ως μέτρο περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού εν μέσω αύξησης των νέων μολύνσεων.

Τα δημόσια σχολεία της μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ θα κλείσουν από αύριο, Πέμπτη, και η εκπαίδευση θα γίνεται διαδικτυακά όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Ο μέσος όρος του ποσοστού θετικών τεστ τις τελευταίες επτά μέρες στην πόλη της Νέας Υόρκης έφτασε στο όριο του 3%. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι τα δημόσια σχολικά κτίρια θα κλείσουν από αύριο, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, σε ένα μέτρο προφύλαξης. Πρέπει να καταπολεμήσουμε το δεύτερο κύμα COVID-19» είπε ο δήμαρχος της πόλης.

​Η Νέα Υόρκη έγινε η πρώτη μεγάλη πόλη των ΗΠΑ που επέτρεψε να ανοίξουν ξανά τα σχολεία, μόλις πριν από οκτώ βδομάδες. Τα γυμναστήρια και τα εστιατόρια θα παραμείνουν ανοιχτά για την ώρα, αν και με περιορισμούς χωρητικότητας.

Ο Ντε Μπλάσιο είπε επίσης ότι επιτρέπεται η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους, αν και μόνο ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, έχει την εξουσία να απαγορεύσει κάτι τέτοιο.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Νέα Υόρκη είναι επί του παρόντος 290.000, ενώ πάνω από 24.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει. Στο σύνολο των Ηνωμένων Πολιτειών τα κρούσματα έχουν πλέον ξεπεράσει τα 11 εκατομμύρια.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1671)
Tags:
μέτρα προστασίας, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός, κλειστά σχολεία, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK