12:12 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (305)
0 0 0
Βρείτε μας

Περί τις 3.000 «ξεχασμένες» ψήφους εντόπισαν κατά την επανακαταμέτρηση των ψήφων στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Σχεδόν 3.000 ψήφοι, οι οποίες δεν είχαν καταμετρηθεί, βρέθηκαν σε κομητεία της Τζόρτζια, όπου συνεχίζεται η επανακαταμέτρηση των σχεδόν πέντε εκατομμυρίων ψήφων για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Τα ψηφοδέλτια αναμένεται να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά του Ντόναλντ Τραμπ από τον Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 2.755 ψηφοδέλτια στην κομητεία Φαγιέτ τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί στην πρώτη καταμέτρηση, αναφέρει το αμερικανικό Fox News.

Σύμφωνα με τον Γκάμπριελ Στέρλινγκ, μέλος της εκλογικής επιτροπής, το ζήτημα ανέκυψε καθώς ήταν πολλοί οι πολίτες που δεν ακολούθησαν την ενδεδειγμένη διαδικασία.

Υπάρχουν πληροφορίες και για εντοπισμό ακόμη 284 ψήφων στην κομητεία του Ουόλτον. Αυτές φέρεται να ενισχύσουν το προβάδισμα που είχε λάβει ο Τραμπ στην εν λόγω περιοχή. 

«Ανησυχητικό» ατύχημα

Οι πρόσφατες ανακαλύψεις έρχονται μετά τον εντοπισμό 2.600 ψηφοδελτίων στην κομητεία Φλόιντ που, επίσης, δεν είχαν προσμετρηθεί. Ο Ρεπουμπλικάνος εκλεχθείς στην περιοχή, Λουκ Μάρτιν, είχε κάνει λόγο για «ανησυχητικό» ατύχημα, τονίζοντας, όμως, πως δεν «φαίνεται να είναι διευρυμένο ζήτημα».

Μετά τον εντοπισμό του ίδιου προβλήματος και στην κομητεία Φαγιέτ, όμως, ο Μάρτιν επεσήμανε πως τα λάθη ενδέχεται να οφείλονται σε ανεπαρκή παρατήρηση της καταμέτρησης σε ορισμένες περιοχές

«Εάν είναι ανθρώπινο λάθος και η Εκλογική Επιτροπή επέτρεπε σε όλα τα κόμματα και το κοινό να παρακολουθήσει την καταμέτρηση των ψήφων, μπορεί να το είχαμε δει. Αλλά, δεν είχαμε την ευκαιρία να είμαστε εκεί».

Παρά τα λάθη, οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι δύσκολο να αλλάξει το πρώτο αποτέλεσμα που είχε δοθεί, δηλαδή νίκη του Μπάιντεν, ο οποίος προηγούνταν με 14.000 ψήφους.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (305)
Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Τζο Μπάιντεν, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές, Τζόρτζια, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK