22:29 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (298)
0 01
Βρείτε μας

Σε δικαστική αντεπίθεση σκοπεύει να προχωρήσει ο Τζο Μπάιντεν και το επιτελείο του, ώστε να αναγνωριστεί η νίκη του στις αμερικανικές εκλογές.

Σε μια δικαστική αντεπίθεση σκοπεύει να προχωρήσει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προβάλλεται ως ο νικητής των εκλογών, αν και τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο.

Σε δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη, ο Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε πως δεν αποκλείει την υποβολή αγωγής εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ και της Γενικής Υπηρεσίας Υπηρεσιών (GSA) - μιας υπηρεσίας που εγκρίνει τη μετάβαση της εξουσίας.

Σχολιάζοντας την GSA που δεν αναγνωρίζει ακόμη το δίδυμο του Μπάιντεν και της Χάρις ως αυτό που κέρδισε τις αμερικανικές εκλογές, ο Μπάιντεν δήλωσε πως αυτό εμποδίζει την ομάδα του να έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες από «διάφορες υπηρεσίες».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Μπάιντεν, που τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης τον αναγνωρίζουν ως εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ, «δεν έχουμε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να λάβουμε από όλες τις διάφορες υπηρεσίες. Δεν είμαστε σε θέση να χειριστούμε τα πάντα, από δοκιμές έως καθοδήγηση έως το πολύ σημαντικό ζήτημα της διανομής εμβολίων και το πιο σημαντικό είναι ένα σχέδιο εμβολιασμού».

Ο εκλεκτός του Μπάιντεν για το Υπουργείο Οικονομικών

Ο Μπάιντεν διευκρίνισε επίσης πως σκοπεύει να αποκαλύψει σύντομα την επιλογή του για τον επόμενο υπουργό Οικονομικών.

«Σύντομα θα ακούσετε την επιλογή μου για το Υπουργείο Οικονομικών. Έχω πάρει αυτήν την απόφαση, λάβαμε αυτήν την απόφαση και θα το ακούσετε ακόμη και λίγο πριν ή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών» δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους.

Σχολιάζοντας την απροθυμία του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την προβλεπόμενη ήττα του στις προεδρικές εκλογές, ο Δημοκρατικός δήλωσε πως είναι «εντελώς ανεύθυνο».

Σημείωσε πως, δεν ανησυχεί ότι η άρνηση του Τραμπ να παραχωρήσει τον προεδρικό θώκο θα αποτρέψει τη μετάβαση της εξουσίας, προσθέτοντας, ωστόσο, πως «στέλνει ένα φρικτό μήνυμα για το ποιοι είμαστε ως χώρα».

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (298)
Tags:
δικαστήριο, ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, Τζο Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK