23:19 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (561)
0 01
Βρείτε μας

Η Pfizer ζητάει από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) επείγουσα έγκριση για το εμβόλιο που ανέπτυξε κατά του κορονοϊού.

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι θα υποβάλει αίτημα στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την επείγουσα έγκριση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, το οποίο αναπτύσσει σε συνεργασία με το γερμανικό εργαστήριο BioNTech.

Το νέο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, EpiVacCorona
© Φωτογραφία : Rospotrebnadzor (Οργανισμός Παρατήρησης της Δημόσιας Υγείας στη Ρωσία)
Την Τετάρτη, η Pfizer είχε ανακοινώσει ότι η τελική ανάλυση των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης του εμβολίου έδειξε 95% αποτελεσματικότητα.

«Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι θα υποβάλουν αίτημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για επείγουσα έγκριση χρήσης του εμβολίου τους mRNA, BNT162b2 κατά του κορονοϊού, που δυνητικά θα επιτρέψει τον εμβολιασμό πληθυσμού που ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου στις ΗΠΑ, από τα μέσα έως το τέλος Δεκεμβρίου 2020» αναφέρεται στην ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας.

Η Pfizer είχε αρχικά εκτιμήσει ότι το εμβόλιό της, ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό.

Η μάχη για το εμβόλιο του κορονοϊού έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες με πολλές εταιρείες να κάνουν αγώνα δρόμου για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο.

Πρώτη η Ρωσία καταχώρησε το εμβόλιο Sputnik V κατά τoυ κορονοϊού, με την αποτελεσματικότητά του να φτάνει στο 92%.

Παράλληλα, και η εταιρεία Moderna Inc ανακοίνωσε ότι το πειραματικό εμβόλιο για την COVID-19 έχει αποτελεσματικότητα 94,5%.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (561)
Tags:
COVID-19, πανδημία, ΗΠΑ, Pfizer, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK