21:21 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυριζόμενος πως έχει τελεστεί εκλογική απάτη έχει ζητήσει με αγωγή να μην καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι στην Πενσιλβάνια.

Στην απόρριψη αγωγής από το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ που ζητά την ακύρωση των επιστολικών ψήφων στην Πενσιλβάνια προχώρησε ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Μάθιου Μπραν.

«Οι ενάγοντες δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν μια αξίωση επί της οποίας μπορεί να χορηγηθεί απαλλαγή. Ως εκ τούτου, παραχωρώ τις προτάσεις των εναγομένων και απορρίπτω τη δράση των εναγόντων με προκατάληψη», δήλωσε ο Μπραν στην απόφαση του Σαββάτου.

Το επιτελείο του Τραμπ υποστήριξε πως, δεδομένου ότι οι κομητείες της Πενσιλβάνιας είχαν διαφορετικές προσεγγίσεις στην ενημέρωση των ψηφοφόρων σχετικά με προβλήματα με ψηφοφορίες μέσω ταχυδρομείου, παραβιάστηκε η εγγύηση των ψηφοφόρων για ίση προστασία.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, δήλωσε ότι η αγωγή, που κατατέθηκε εναντίον της υπουργού Εξωτερικών της Πενσιλβανίας Κάθι Μπόκοβαρ, δεν αφορούσε απάτη ψηφοφόρων αλλά παραβιάσεις των πολιτικών ελευθεριών.

Ο Μπραν είπε ότι η αγωγή του επιτελείου του Τραμπ είχε «τεντώσει νομικά επιχειρήματα χωρίς αξία και κερδοσκοπικές κατηγορίες, σε συνδυασμό με την καταγγελία και δεν υποστηρίζεται από αποδεικτικά στοιχεία»

Και οι 67 κομητείες στην Πενσιλβάνια πρέπει τώρα να πιστοποιήσουν επίσημα αποτελέσματα έως τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την κρατική νομοθεσία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την Πενσιλβάνια με 82.100 ψήφους (1,2%).

Την Πέμπτη, ο δικαστής των ΗΠΑ Κέβιν Μπρόμπσον ακύρωσε 2.349 ψηφοδέλτια στην Κομητεία Αλεγκένι της Πενσιλβανίας επειδή δεν είχαν σήματα ημερομηνίας, αποκάλυψε δικαστικό έγγραφο.

Tags:
Τζο Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ, ψήφος, Πενσιλβάνια, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές, εκλογές, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK