04:42 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 04
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποσυρθεί από τη Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών τον Μάιο, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι παραβίασε τους όρους της. Η Μόσχα απέρριψε τους ισχυρισμούς. 

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε επισήμως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλέον συμβαλλόμενο μέρος στη Συνθήκη για τους Ανοικτούς Ουρανούς, ανακοινώνοντας την απόφαση στο Twitter.

«Σήμερα κλείνουν έξι μήνες από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέβαλαν την ειδοποίησή τους για απόσυρση από τη Συνθήκη για τους Ανοικτούς Ουρανούς. Δεν είμαστε πλέον συμβαλλόμενο μέρος σε αυτήν τη συνθήκη που η Ρωσία παραβίασε κατάφωρα για χρόνια. (Ο Πρόεδρος Τραμπ) δεν σταμάτησε ποτέ να βάζει την Αμερική πρώτη αποσύροντας μας από ξεπερασμένες συνθήκες και συμφωνίες που ωφέλησαν τους αντιπάλους μας εις βάρος της εθνικής μας ασφάλειας», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επισήμως την πρόθεσή τους να εγκαταλείψουν τη Συνθήκη για τους Ανοιχτούς Ουρανούς στις 22 Μαΐου, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι παραβίασε τη συνθήκη.

Η Ρωσία απέρριψε τους ισχυρισμούς και σημείωσε ότι ο πραγματικός λόγος για την απόφαση των ΗΠΑ ήταν το χάσμα της Ουάσιγκτον στις τεχνολογίες που σχετίζονται με τη συνθήκη.

Η Μόσχα δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα επιδιώξει να σώσει τους Ανοιχτούς Ουρανούς, με τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, καθώς και τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία και πολλά άλλα έθνη που παραμένουν μέλη.

Tags:
αποχώρηση, ΝΑΤΟ, Συνθήκη Ανοιχτοί Ουρανοί, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK