14:43 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (497)
0 12
Βρείτε μας

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται, εάν εγκριθεί, να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών στις ΗΠΑ με το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού.

Οι πρώτοι πολίτες των ΗΠΑ που θα λάβουν το εμβόλιο κατά της COVID-19 της Pfizer ενδέχεται να εμβολιαστούν στις 11 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο επικεφαλής σύμβουλος της Operation Warp Speed, Μονσέφ Σλάουι στο CNN την Κυριακή.

Το Σάββατο, η Pfizer στις ΗΠΑ υπέβαλε αίτημα στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για έγκριση έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο κατά της COVID-19 που ανέπτυξε σε συνεργασία με το γερμανικό εργαστήριο BioNTech. Σύμφωνα με το CNN, η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων της FDA θα συνεδριάσει στις 11 Δεκεμβρίου.

«Το σχέδιό μας είναι να είμαστε σε θέση να αποστείλουμε εμβόλια στους χώρους εμβολιασμού εντός 24 ωρών από την έγκριση, οπότε περιμένω ίσως τη δεύτερη μέρα μετά την έγκριση στις 11 ή 12 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Σλάουι.

Την Τετάρτη, η Pfizer ανακοίνωσε ότι η τελική ανάλυση των κλινικών δοκιμών φάσης 3 του εμβολίου έδειξαν αποτελεσματικότητά 95% και ανέμενε ότι η FDA θα επιτρέψει τη χρήση του εμβολίου σε πληθυσμούς υψηλού κινδύνου στα τέλη Δεκεμβρίου.

Το Operation Warp Speed ​​(OWS) είναι μια σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ τον Μάιο με σκοπό την παραγωγή και παράδοση 300 εκατομμυρίων δόσεων ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων με τις αρχικές δόσεις διαθέσιμες έως τον Ιανουάριο του 2021. Το OWS περιλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ, άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, ερευνητικά ιδρύματα και ιδιωτικές εταιρείες, όπως οι AstraZeneca, Johnson & Johnson's, Moderna και Pfizer.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (497)
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, ΗΠΑ, Pfizer, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK