08:13 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για μια ακόμη φορά έσπευσε στο Twitter για να τονίσει ότι η νομική του ομάδα συνεχίζει τον αγώνα να αποδείξει ότι οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ήταν «οι πιο διεφθαρμένες στην αμερικανική πολιτική ιστορία».

Ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τόνισε ότι δεν θα συναινέσει σε μια διαδικασία με «ψεύτικα ψηφοδέλτια», τα «Dominion» όπως τα αποκαλεί, αναφερόμενος στην Dominion Voting Systems Corporation, μια εταιρεία την οποία έχει επανειλημμένα κατηγορήσει ότι είναι υπεύθυνη για την αποτέλεσμα καθώς με το λογισμικό της έδωσε «ψεύτικες» ψήφους στους Δημοκρατικούς

​Η δήλωση έρχεται λίγες ώρες αφότου ο Τραμπ ενέκρινε την κίνηση της Διοίκησης των Γενικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ (GSA) να ξεκινήσει τη διαδικασία μετάβασης της προεδρίας.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ομάδα του θα «συνεχίσει τον καλό αγώνα», εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αποτρέψουν τη μετάβαση αυτή.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, η Έμιλι Μέρφι, επικεφαλής της GSA, είχε προηγουμένως λάβει πολλές απειλές εν μέσω της εκλογικής διαμάχης.

«Για να είμαι σαφής, δεν έλαβα καμιά οδηγία να καθυστερήσω την απόφασή μου. Ωστόσο, έλαβα απειλές στο διαδίκτυο, μέσω τηλεφώνου και μέσω ταχυδρομείου που απευθύνονταν στην ασφάλειά μου, την οικογένειά μου, τους υπαλλήλους μου, ακόμη και τα κατοικίδια ζώα μου, σε μια προσπάθεια να με αναγκάσουν να λάβω αυτή την απόφαση πρόωρα» δήλωσε η Μέρφι σε μια επιστολή προς τον Μπάιντεν.

Το επιτελείο του Τραμπ ισχυρίστηκε ότι είχαν συμβεί πολλά περιστατικά απάτης, ζητώντας επανάληψη επιβάλλοντας αγωγές σε κρίσιμες Πολιτείες.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε να αναγνωρίσει την ήττα, λέγοντας ότι το σύστημα ψηφοφορίας Dominion ήταν διαβλητό μετά από πολλές παρατυπίες και σφάλματα.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι των εκλογών, τόσο Δημοκρατικοί όσο και Ρεπουμπλικάνοι, καθώς και διεθνείς παρατηρητές δήλωσαν ότι δεν υπήρξαν σοβαρές παραβιάσεις κατά την εκλογική διαδικασία.

Tags:
Δημοκρατικοί, Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ΗΠΑ, Ρεπουμπλικανοί, εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK